Top 5 cele mai bune filme cu extratereștri

Extraterestri sunt niste fiinte care ne fascineaza foarte mult chiar si acum. Iar domeniul cinematografiei se hraneste cu aceasta atractie si se joaca cu fanteziile noastre.

Extraterestrii oare exista cu adevarat? Toata lumea are o parere cu privire la acest subiect si pana la proba contrarie, orice proba este admisa. Si nu mai vorbim despre cate filme au aparut pe acest subiect! Iata insa un top al celor mai bune dintre ele.

Cloverfield, de Matt Reeves. Imensul sau plan mediatic bazat pe mister ar fi putut sa scada sau sa reduca impactul filmului la aparitia sa. Promovarea sa a imbinat foarte abil efectele de anunt pentru a ne face sa vrem sa stim ce se intampla in acest found- footage din plin Manhattan. Se prezinta viata unor locuitori de aici din perspectiva inregistrarii recuperate.

District 9, de Neil Blomkamp. Un film cu un anumit substrat politic. Aici extraterestii sunt intr-o zona, la fel ca si deseurile si nu se stie ce sa se faca cu ei. Imposibil sa nu vedem o discriminare rasiala in acest context. Inteligenta tratarii extraterestrilor este cu adevarat fascinanta si in ciuda aparentei lor, recunoastem un comportament uman in modalitatea lor de trai situatia.

Arrival, Dennis Villeneuve. Cel mai adesea, ne imaginam ca extraterestrii sunt ostili si rai. Si ne temem de ceea ce nu cunoastem pentru a ne proteja. Dennis Villenuve ne face sa ne punem anumite intrebari cu privire la raportul nostru cu altii si neintelegerile care au consecinte nedorite.

Signs, M. Night, Shaymalan. Mel Gibson este aici un tata de familie indoliat care se ocupa de ferma sa dupa ce a terminat cariera de pastor. Filmul se joaca cu teama viscerala, pune sub semnul intrebarii celula familiala si pune in scena o tensiune la flux continuu.

War of the Worlds, Steven Spielberg. Suntem la mijlocul anilor 2000, intr-o America inca traumatizata de atentatele de la 11 septembrie. Filmul prezinta teama fata de cel de langa noi, a unui atac care va decima lumea care se crede cea mai puternica. Si inamicul nu este mereu cel pe care il credem.

Lasă un răspuns