Motivul pentru care sufletul tău pereche nu te găsește

Cu totii am avut parte, cel putin o data in viata, de o poveste de dragoste care s-a sfarsit urat. O experienta care poate, cel mai adesea, sa hraneasca temerile si indoielile cu privire la o eventuala relatie. Dar, odata vindecati, ne este destul de greu sa gasim pe altcineva, acel suflet pereche la care visam de mai multa vreme. Acest sentiment de neputinta poate fi uneori provocat de noi insine. Iata care sunt motivele pentru care sufletul tau pereche nu te gaseste.

Ai o imagine falsa cu privire la sufletul tau pereche. Fiecare dintre noi isi formeaza o anumita idee cu privire la sufletul sau pereche. Acesta din urma are unele caracteristici precise pentru a defini ceea ce isi doreste persoana care il cauta. Problema este ca nu suntem siguri de faptul ca aceasta persoana este tocmai cea potrivita noua, cea perfecta pentru noi. Suntem focalizati pe aceasta imagine si nu tinem seama de faptele reale.

Nu esti inca pregatita pentru o noua relatie. Din punct de vedere psihologic nu vrem poate sa fim singuri insa s-ar putea sa nu fim inca pregatiti pentru o noua relatie. Cand ne simtim singuri sau avem anumite indoieli, acest lucru ne face si mai slabi si creeaza o bula de retroactiune. Ceea ce inseamna ca singuratatea poate duce la o singuratate si mai mare.

Mai ai inca defecte personale de eliminat. Pentru a trai o relatie sanatoasa alaturi de persoana iubita exista anumite atitudini la care ar trebui sa renunti. Pentru o viata impreuna fericita, trebuie a elimini anumite defecte care ne caracterizeaza. Spre exemplu, timiditatea. Nu se spune ca baza unei relatii este comunicarea? Daca nu scapi de timiditate ai putea avea serioase probleme de comunicare cu partenerul de viata.

Vrei sa pari ceva ce nu esti in realitate. Cu totii ne dorim sa impresionam persoana de langa noi si avem tendinta de a-l lasa sa creada ca suntem afltfel decat in realitate. Mai serioase, mai constiincioase, mai putin pisaloage, etc. Sau, in general esti o persoana introvertita insa, alaturi de partener te transformi intr-o persoana deosebit de vorbareata, isterica chiar. Un lucru care poate sa il puna pe fuga pe sufletul tau pereche deoarece acesta isi spune ca nu are nevoie de o astfel de persoana. Ceea ce inseamna ca dai cu piciorul anumitor oportunitati.

Lasă un răspuns