Înainte să te apuci de un sport trebuie să…

Merg de destul de multă vreme la sala de fitness pentru a-mi crea o anumită armonie în organism combinând un program alimentat bine structurat cu antrenamente 6 zile pe săptămână (deci vreo 6 ore) pentru a echilibra lucrurile în urma stilului de viață haotic pe care l-am dus destul de mult timp până să mă apuc, bineînțeles, de sport.

Mergând așadar la sala de fitness am cunoscut destul de mulți oameni care făceau asta dinaintea mea dar și persoane care efectiv erau paralele cu ceea ce se întâmpla acolo și singurul lucru pe care-l făceau ei în speranța că vor deveni masivi și plini de mușchi era să vină când aveau chef la sală, să tragă de 2 fiare și să plece acasă cu acel mers de gangster pe care-l avem toți după ce ne antrenăm o oră – o oră jumătate destul de intens. Ba mai mult, am văzut persoane care în pauzele dintre exerciții fumau și beau Cola, fiți serioși oameni buni, ce mai căutați la sală? :))

Așadar, sfatul meu e ca înainte de a vă apuca de un sport (indiferent de ce sport vorbim) ar trebui să țineți cont de următoarele sfaturi: În primul rând lăsați-vă de orice viciu pe care-l aveți (alcool, țigări, sucuri carbogazoase în exces și așa mai departe). Mai departe citiți cât mai multe despre sportul respectiv, asta nu e greu fiindcă există o grămadă de metode de informare, în principal netul.

Găsiți exerciții pe care să le practicați pentru sportul respectiv, informați-vă despre nutriție astfel încât munca voastră antrenându-vă să nu fie în zadar. După ce ați aflat toate astea lucrați la partea psihică, motivați-vă cât mai mult și, foarte important, nu vă așteptați să aveți rezultate incredibile într-un timp foarte scurt fiindcă acestea vor apărea doar cu foarte multă muncă. Pe mai departe depinde numai și numai de voi.

Lasă un răspuns