Destinații din țările ignorate total de turiști

Adesea, când alegem următoarea destinație de vacanță, căutăm o destinație exotică, cunoscută și căutată. Uităm însă că în lume există numeroase locuri, uitate sau ignorate de turiști. Chiar dacă în unele cazuri condițiile nu permit dezvoltarea turismului, nu înseamnă că nu sunt fermecătoare.

Surinam, o țară mai puțin cunoscută din America de Sud
În America de Sud, această fostă colonie olandeză, Surinam este o țară autentică, un loc în care cultura indiană se amestecă cu influențele britanice, olandeze, chinezești și indoneziene. Capitala, Paramaribo, a reușit să păstreze o parte din arhitectura colonială olandeză însă adevăratele bijuterii ale acestei țări sunt rezervele naturale. Rezervele Raleighvallen și Brownsberg sunt cunoscute pentru abundența de păsări.

Togo, o țară din Africa care are multe de oferit
În Africa de Vest, această mică țară colorată încântă toate privirile. Lome, capitala sa, își dezvăluie vizitatorilor plajele și cele 260 de palmieri. Atracțiile ce trebuie neapărat vizitate sunt Muzeul Național din Lome, Piața Mare și Palatul Congresului. Togo este o țară bogată în atracții și activități.

Insulele Comore, un paradis în devenire
În epoca comerțului transoceanic, insulele Comore constituiau o haltă tradițională pentru navele comerciante. Mai apoi, arhipelagul a trecut în umbra canalului Suez. Actualmente, insulele Comore sunt vizitate de doar 25 000 de persoane anual. Vecine cu Seychelles, aflate în apropiere de Mauritius, insulele Comore ar putea fi un paradis tropical dacă țara, fragmentată din punct de vedere politic și geografic nu ar fi suferit 20 de lovituri de stat.

Albania, o frumusețe sălbatică
Mărginită de o coastă încă protejată de turismul de masă, Albania este ocupată în proporție de trei sferturi de un lanț muntos. La Tirana, capitala, vechii monoliți din beton din epoca comunistă au fost vopsiți în culori vesele. Riviera albaneză reprezintă o zonă încă nedezvoltată însă extrem de accesibilă spre deosebire de plajele din Croația.

Lasă un răspuns