Cele mai frumoase sate de vizitat din Algarve

Algarve reprezintă cea mai sudică regiune a Portugaliei. Soarele strălucește de-a lungul întregului an, vremea fiind ideală pentru plajă și baie. Supranumită „Coasta de Azur a Portugaliei” , Algarve nu înseamnă doar plaje de nisip auriu. Iată câteva sate pitorești pe care trebuie să le vizitezi neapărat.

Odeceixe
Ne aflăm pe coasta de vest, la aproximativ 35km N de Carpateira, o regiune căutată de pasionații de surf. Odeceixe este un sat liniștit, cu mai puțin de 1000 de locuitori. Ceea ce vor vedea pentru prima dată turiștii sosiți în regiune este moara sa de vânt și căsuțele fermecătoare aliniate în formă de amfiteatru, de-a lungul străzilor pitorești.

Alvor
La mică distanță de Portimao se află Alvor, un mic sat de pescari. Ziua, poți observa sosirea pescarilor în port după o zi obositoare de pescuit. Seara, Alvor devine animat grație numeroaselor baruri și restaurante ce atrag un număr mare de turiști și localnici.

Monchique
Bun venit în Monchique, într-o altă Algarve, verde și autentică. Traversează pădurea de pini, de eucalipt și de arbuști pentru a ajunge la Monchique. Urcând pe un deal vei putea distinge silueta unei vechi mănăstiri franciscane, distrusă de seismul din 1755. Pentru a descoperi produsele locale din Algarve (miel, mezeluri) îndreaptă-ți pașii spre unul din magazinele din sat.

Cacela Velha
Minusculul sat de coastă Cacela Velha datează din secolul al XI-lea și merită o vizită. Case tradiționale, superba lagună Ria Formosa, Cacela Velha este un sat superb. Profită de plaja frumoasă și liniștită și înoată în ocean.

Castro Marim
În partea de sud a satului Alcoutim, un alt sat autentic merită o vizită: Castro Marim cu castelul său medieval, rezerva sa naturală și piața sa superbă care nu te vor lăsa indiferent. Aici poți admira superbele păsări flamingo roz dar numeroase alte specii de păsări.

Lasă un răspuns