Cele mai bune și ieftine soluții de curățat naturale pe care nu le găsești în magazine

Din ce in ce mai mult, oamenii incearca sa renunte la chimicale, nu numai in mancare ci si din produsele de curatenie. Prea multe decese si imbolnaviri au loc din aceasta cauza. Si ce daca nu miroase in casa a clor sau a detergent?

Daca totul arata curat si miroase a proaspat, atunci gospodina a facut o curatenie exemplara! Fie ca sunt folosite pentru o curatenie generala sau pentru curatenia zilnica sau saptamanala, produsele naturale sunt ieftine si foarte eficiente, prietenoase cu mediul si deloc nocive pentru sanatate.

– Lamaia – un fruct cu un miros foarte placut, lamaia se regaseste in multe retete de curatare a suprafetelor. Se poate folosi zeama de lamaie pentru curatarea grasimii si petelor cauzate de mancare, de grasime sau de cafea. Zeama de lamaie se poate folosi simplu sau cimbinata cu otet si ulei de masline pentru a actiona mai eficient, ingrediente puse intr-un pulverizator cu care se va sterge masa si blatul din bucatarie. Pentru baie, se foloseste zeama de lamaie cu bicarbonat de sodiu din care reiese o pasta cu proprietati de curatare si improspatare. Zeama de lamaie este ideala si pentru stergerea geamurilor, in combinatie cu apa.

– Otet – acesta are mai multe proprietati si este cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra diferitelor suprafete pe care sunt depuse depozite de minerale sau chiar mucegai. Otetul distruge chiar si bacterii foarte periculoase precum Salmonella sau E coli. Otetul este folosit pentru a curata filtrul de cafea, masina de spalat vase, masina de spalat rufe, canalele de scurgere si conductele, podelele, obiectele de sticla sau geamurile, precum si fierul de calcat cu depozite de minerale.

– Sarea – sarea de bucatarie mare curata cu succes diferite suprafete, oale si tigai cu grasime multa, cuptorul, cesti si cani de ceai sau cafea patate preucm si obiecte din lemn sau mese din lemn.

– Bicarbonatul de sodiu – este o solutie de curatat faoret buna fiindca degreseaza oale, tavi, tigai, poate fi introdus in frigider pentru a absorbi mirosurile neplacute, poate sterge obiecte din otel, plastic sau portelan, in combinatie cu apa fiarta poate desfunda tevile si poate curata vasele de resturi si unsoare.

– Uleiul de masline – este un ingredient natural ideal pentru reconditionarea mobilei din lemn in mod natural.

– Uleiuri esentiale din plante – solutii non chimice cu putere antibacteriana, antifungice, care curata si parfumeaza locuinta.

– In concluzie, oamenii pot economisi lunar foarte multi bani pe care i-ar da pe produsele de curatat numai folosind aceste trucuri de inlocuire a substantelor nocive si produselor scumpe, cu unele ieftine care se gasesc in orice casa.

Lasă un răspuns