Ce trebuie să conțină un anunț online sau ziar în categoria imobiliare?

Oamenii incearca prin diferite metode sa isi vanda, sa isi inchirieze locuinta sau sa cumpere una noua. Daca agentiile imobiliare cer un comision foarte mare iar rudele sau prietenii nu sunt interesati de o astfel de achizitie sau investitie, anunturile imobiliare raman cea mai buna varianta pentru gasirea unui cumparator sau chirias. Insa cum trebuie conceput un anunt in categoria imobiliare astfel incat sa intereseze publicul si sa contina toate informatiile necesare?

Redactarea unui anunt imobiliar – misiune dificila cu rezultate clare si sigure

Un anunt imobiliar complet trebuie sa fie scris corect din punct de vedere gramatical si al punctuatiei, fiindca o simpla liniuta sau virgula pusa acolo unde nu trebuie poate aduce esecul. In al doilea rand, anuntul imobiliar trebuie sa contina informatii clare si oneste, precum si fotografii adecvate. Se va prezenta clar metoda de tranzactionare – inchiriere, vanzare sau cumparare, fiindca intrebarile celor care citesc anuntul trebuie anticipate si raspunse direct din text.

Mai mult decat atat, informatiile transparente din cadrul anuntului trebuie sa contina: orasul in care se afla imobilul de vanzare sau de inchiriat, strada, cateva repere ale zonei, pretul concret (negociabil sau nu), categoria energetica in care este inclus, conform certificatului energetic eliberat, dar si numarul camerelor, suprafata utila, ce utilitati prezinta, ce imbunatatiri si care este situatia actelor pentru respectivul imobil.

In concluzie, articolul care urmeaza sa fie postat fie pe un site de specialitate sau in ziar, trebuie sa contina atat informatii despre imobil, cat si despre proprietar, incluzand numarul de telefon la care poate fi contactat.

Specialistii recomanda renuntarea la cliseele de exprimare si conceperea unor fraze cat mai concrete si mai elocvente, evitand cliseele precum `locatie excelenta`, `aparatament ultra-modern` sau `zona centrala`. Daca toate aceste criterii sunt respectate, chiriasii sau cumparatorii nu vor intarzia sa apara.

Lasă un răspuns