Ce tip de carne trebuie să alegi atunci când vrei să slăbești?

Carnea face parte din cadrul unui regim alimentar sanatos, variat si echilibrat. Dar, cum ramane atunci cand vrem sa tinem o dieta si vrem sa slabim?

Ei bine, trebuie sa stii ca daca vei consuma carne, vei avea parte de un mare sprijin. Bogata in proteine, este cea care te va ajuta sa te saturi in mod eficient. Atentie insa, nu poti consuma chiar orice tip de carne. Caci, daca nivelul lor de proteine este aproape acelasi, nu putem vorbi despre acelasi lucru in ceea ce priveste lipidele.

Carne alba sau rosie? Foarte des, vedem ca se recomanda carnea alba si nu cea rosie atunci cand vrei sa slabesti. Dar lucrurile nu stau chiar asa in realitate. Unele varietati de carne alba pot sa fie foarte bogate in grasimi, in timp ce unele varietati de carne rosie pot sa fie considerate perfect slabe.

Un alt exemplu- o carne tocata cu 5% materii grase poate sa fie preferata in fata unor pulpe de pui, bogate in calorii. Cu alte cuvinte, chiar daca pieptul de pui, carnea de iepure, de curcan sau escalopul de vita sunt de preferat pentru a slabi, nu trebuie sa excluzi neaparat in intregime carnea rosie, ci pur si simplu sa eviti bucatile mai grase.

Cum poti prepara carnea pentru a slabi? Cel mai adesea, la fel ca si in majoritatea cazurilor, totul tine de felul in care este preparata carnea.

Trebuie sa iti amintesti deci de cea mai importanta- legumele trebuie sa ocupe cel mai mult loc la tine in farfurie. 100 de grame reprezinta o cantitate potrivita in cadrul unui regim tinut daca vrei sa slabesti.

Si indiferent de carnea pe care ai ales sa o consumi, trebuie sa inlaturi mereu grasimea vizibila inainte de a o prepara. Si bineinteles, nu ar trebui sa consumi pielea, care este foarte grasa.

Iar atunci cand vine vorba despre preparare, cel mai bine ar fi sa o pregatesti pe vapori, pe gratar sau sa o fierbi daca vrei sa consumi o carne alba. Iar daca vrei sa prepari carnea rosie ideal este grilul.

Pentru 100 de grame de carne, pieptul de pui si escalopul de curcan sunt in cap de lista atunci cand vorbim despre cele mai putine calorii- 120 de calorii. Urmeaza apoi carnea de iepure cu 130 de calorii, sunca alba cu 140 de calorii si escalopul de vita cu 150 de calorii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?