Ce presupune dieta indiană – care sunt beneficiile și pericolele acesteia

Oamenii fac tot felul de incercari din dorinta de a arata bine, de a scapa de kilogramele in plus si de a-si recapata silueta. Unele excese alimentare, unele afectiuni care implica restrictia activitatii fizice dar si sarcina sunt cauzele principale pentru care oamenii iau in greutate.

Deopotriva doamnele dar si domnii, indiferent de varsta, simt nevoia sa se elibereze de povara reprezentata de kilogramele in plus. Dieta indiana este cea care ii ajuta pe cei care trebuie sa participe la un eveniment important si sa imbrace haine deosebite, cu o masura mai mica, dar si pe cei care pur si simplu s-au saturat sa manance la ore fize, sa respecte un anumit meniu sau sa mearga la sala zilnic sau de cateva ori pe saptamana, fara rezultate vizibile.

Principii importante ce caracterizeaza dieta indiana

Pentru a avea succes dieta indiana, oamenii trebuie sa respecte anumite reguli, si anume eliminarea alcoolului din alimentatie. Alcoolul este in directa legatura cu retentia de apa iar procesul de detoxifiere si de slabire nu mai este posibil. De asemenea, consumul de minim 2 litri de apa pe zi este necesar pentru a elimina kilogramele nedorite!

Ce presupune dieta indiana? Meniu pe zile

In linii mari, meniul si-l face persoana care tine aceasta dieta. In amanunt, trebuie sa tina cont de anumite reguli:

● In ziua 1 se consuma numai fructe, cu exceptia bananelor, mango si strugurelor. Sunt indicate merele, rodiile, portocalele si capsunile.
● In ziua 2 se consuma doar legume, fie fierte sau crude. Cartofii fierti, salatele, supele fara adaos de grasimi si carne sunt excelente.
● In ziua 3 se consuma atat legume cat si fructe, cu restrictie la cartofi.
● In ziua 4 se consuma exclusiv banane si lapte. Este acceptata o cantitate de 5-6 banane si pana la 4 pahare de lapte in timpul zilei.
● In ziua 5 se consuma numai varza, rosii si branza de vaci. Este importanta cresterea aportului de apa cu pana la o patrime din consumul zilnic, adica inca o jumatate de litru si pana la 6 rosii.
● In ziua 6 sunt permise legumele, varza si branza de vaci fara rosii.
● In ziua 7 si ultima, se recomanda consumul unui pahar de suc de fructe proaspete si al unei cani de orez brun preparat, alaturi de legume.

Pericolele acestei diete
Cele mai frecvent intalnite pericole ale acestei diete includ efectul de yo-yo, ceea ce inseamna ca dupa cele 7 zile, daca se revine la o alimentatie bogata in grasimi, mezeluri si alte produse, se pot depune la loc kilogramele pierdute.

In concluzie, pentru o perioada scurta, cu rezultate incredibile, dieta indiana este chiar indicata tuturor celor care trebuie sa incape in hainele cu o marime mai mica.

Lasă un răspuns