A Young Doctor’s Notebook – doza ta de “umorfină”

De cateva luni incoace, Arte propune cateva comori nestiute, cateva seriale pe care merita sa le descoperi sau redescoperi daca ai facut-o deja, pe Arte.tv sau YouTube. Si A Young Doctor’s Notebook este un serial care dateaza din 2012 si care era destinat retelei Sky Arts care trebuie neaparat descoperit.

Compus din 8 episoade, acest mini serial este o bijuterie a umorului britanic. Inspirat din nuvela de origine rusa, cu acelasi nume, A Young Doctors’ Notebook spune povestea lui Dr. Vladimir Nika Bomgard care este interpretat stralucitor de Daniel Radcliffe si de… Jon Hamm.

Nika este un tanar doctor proaspat lincentiat al Universitatii din Moscova. In ajunul Revolutiei rusesti din anul 1917, acesta este trimis la tara unde cazurile de sifilis sunt din ce in ce mai multe. Si va incerca sa scape de acest infern, cu ajutorul unei noi prietene, morfina.

Jon Hamm este cel care intepreteaza versiunea mai in varsta a lui Nika care reia jurnalul pe care il tinea pe cand era debutant. Asista, aproape neputincios la scufundarea alias-ului trecut in infernul dependentei de morfina. Sarea si piperul serialului vin printre altele de la interactiunea directa intre cele doua versiuni ale lui Nika. Nu este vorba deci doar despre a asista la o poveste prin intermediul ochii naratorului, ci naratorul este aici direct implicat. Stiind foarte bine ca vorbeste cu el insusi.

Umorul negru care este prezent peste tot in serial, dialogurile, situatiile si personajele sunt foarte fin dozate pentru pentru a ne duce inspre umor, fara sa uitam insa de naufragiul care are loc usb ochii nostri. Tanarul Nika trebuie sa suporte presiunea si durerea dependentei de morfina in fata ochilor tristi ai lui Nika cel batran… care incearca foarte tare sa isi salveze trecutul, care este totusi, scris deja.

Un lucru e sigur- rolul lui Nika i se potriveste lui Daniel Radcliffe de minune.

Lasă un răspuns