17 Oct 2017

Rețete

Rețete exclusive de cafea rece de la Lavazza

cafea rece

Savoarea, calitatea și aroma fiecărei cești de cafea depinde de amestecul de soiuri de cafea care stă la baza ei. Istoria și arta combinării diferitelor tipuri de cafea a început în laboratorul unui mic magazin din Torino, la începutul secolului al XX-lea, mulțumită intuiției lui Luigi Lavazza. Timp de mulți ani, întreprinzătorul comerciant din Piemont a studiat arta amestecului de ... Citește »

Cafea rece cu sirop de lămâie

Calendaristic vorbind încă nu e vară, dar căldura deja ne dă bătăi de cap în anumite zile și de multe ori cumpărăm diverse băuturi pentru a ne răcori. Ce ar fi să îți prepari o băutură răcoritoare, care îți va fi cu siguranță un bun aliat împotriva căldurii. Atenție, poate provoca dependență 😀 Pentru siropul de lămâie ai nevoie de: o cană cu zahăr ... Citește »

Mousse de cafea cu ciocolată

Indiferent de cum alegi să îl savurezi sau să îl oferi invitaților tăi sau dacă alegi să îl folosești ca și umplutură pentru o altă prăjitură, acest desert este delicios! Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, ci să îl prepari chiar tu. Ai nevoie de: 6 batoane/125 g de ciocolată amăruie, 2/3 căni de cafea neagră sau ce fel ... Citește »

Coffee Bonbons – desertul perfect pentru cafeaua de sâmbătă dimineața

A sosit mult așteptata zi de vineri, iar vremea nu e tocmai bună pentru plimbări în aer liber, dar e potrivită pentru a prepara această rețetă rapidă și gustoasă. Aceste bonbons cu cafea vor completa de minune cafeaua de sâmbătă dimineața pentru a începe weekend-ul într-un mod dulce și energizant. Nu ai nevoie de ingrediente sofisticate, ci de: 1 ceașcă ... Citește »

Semifreddo de cafea

Semifreddo de cafea

Astăzi, că tot e vremea urâtă, m-am gândit să caut reţete de prăjituri pentru a-mi îndulci prietenii. Am găsit ceva foarte interesant- Semifreddo de cafea. Este o reţetă fresh, care nu numai că îţi satisface pofta de dulce, dar te ţine, totodată, treaz. Dacă eşti hotărât să o prepari, ai nevoie de:  180 ml lapte condensat 40-50 gr cafea solubilă 50 ... Citește »

Siropul de cafea – un deliciu italienesc

Cu toții ne-am delectat cel puțin o dată cu un sirop de căpșuni sau vișine, proaspăt făcut în casă, mai ales atunci când mergeam în vizite sau vacanțe la bunici, unde eram răsfățați cu o mulțime de bunătățuri. Pe lângă deja tradiționalele siropuri de soc, coacăze sau mure, altă rețetă de sirop, pe care trebuie să o încercați, este cea ... Citește »

Prăjitură cu mascarpone și miez de cafea

Nu de mult am căutat reţete de prăjituri pentru a-mi îndulci prietenii. Am găsit o reţetă intreresantă cu mascarpone şi cafea. Prăjitura are atât avantaje, cât şi dezavantaje. Marele avantaj este că se prepară rapid, iar dezavantajul este că se lasă ceva timp în frigider, lucru ce afectează nerăbdătorii 😉   Ingrediente: Pentru blat: 100 g biscuiţi 50 g unt ... Citește »

Supa de fasole neagra cu cafea

Știați că există tot felul de mâncăruri cu gust de cafea? Am găsit acum câteva zile o rețetă de supă care pare pur și simplu delicioasă! Ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele: 450g de fasole neagră uscată 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin 2 cepe 1 ardei gras roșu 2 tulpini de țelină mari 3 căței de usturoi ... Citește »

Cate ceva despre Tiramisù

Tiramisù este un desert italian care are aromă de cafea. Numele lui se pronunță „tiramisù”, cu accentul pe ultimul U, iar semnificația cuvântului este;„ridică-mă”. Ingredientele pentru a face această prăjitură sunt ușor de procurat și nici nu sunt scumpe: pișcoturi îmbibate în cafea, cu un strat de cremă din gălbenuș de ouă, zahăr și cremă mascarpone. Iar deasupra se toarmă ... Citește »

Oliang sau cafeaua thailandeza

În Thailanda poți găsi cafea la aproape orice colț de stradă, în pungi de plastic și cu un pai pentru a o putea bea. Ce-i drept, nu arată foarte atractiv, însă se pare că are un gust delicios. Cafeaua thailandeză este numită în mod tradițional Oliang sau Oleng.   Acest timp de cafea este foarte ușor de pregătit și acasă; secretul constă ... Citește »