20 Apr 2018

La Cafenea

Ce gen de muzică ascultăm la cafenea?

Parte a stării de bine pe care o ai atunci când te duci la povești cu prietenii într-o cafenea, vine și de la muzica atent selecționată. Fiind un spațiu menit să susțină interacțiunea socială sau să devină un loc de muncă confortabil, atmosfera creată este extrem de importantă. Genurile de muzică predominante variază de la jazz la soft-rock sau de ... Citește »

Gabriela Butnaru – Omul din spatele brandului S Coffee

Zilele trecute am avut plăcerea de o cunoaște pe Gabriela Butnaru, o tânără absolventă de Automatică și Calculatoare, ce a avut doza necesară de curaj și nebunie pentru a-și începe propria afacere, cu cafea. Ne-am dat întâlnire la Cremier, o cafenea micuță și colorată ce pare că stă ascunsă după impunătorul Ateneu Român, mereu pregătită pentru a fi descoperită de ... Citește »

Therapy Bistro – cafeneaua terapeutică

Auzisem de ceva vreme de Cafe Therapy, dar nu apucasem să ajung până când, trecând pe strada Sfinții Voievozi, mi-au atras atenția măsuțele scoase afară în curte. E localizată la numărul 60, într-o casă veche, care mi-a dat senzația că mă duc în vizită la bunica. Mie mi s-a părut un mare plus în ideea unui spațiu în care te poți ... Citește »

Destinațiile de calatorit unui iubitor de cafea

Când mi-a apărut în news-feed un anunț de coffee-break în Stockholm și Olso, am crezut că nu există concept mai bun de a fugi departe de oraș. Ei bine, responsabili de această escapadă au fost cei de la Locomotor, care se ocupă de meșteșugăritul celor mai originale experiențe de călătorit. Aceasta s-a întâmplat pe final de ianuarie, cu ideea să descopere pe ... Citește »

Unde învățăm cum se prepară cea mai bună cafea?

Parcă din ce în ce mai mult simțim nevoia unor persoane calificate și profesioniste care să ne servească și să ne zâmbească la prima oră a dimineții când tânjim după cafea. Ar avea dublu efect și ne-am începe ziua cu spor. De asemenea, parcă ți-ai promis că anul ăsta te perfecționezi și vei face totul ca la carte. E deja ... Citește »

Prăjitorii de cafea în București

De ce am alege cafea proaspăt prăjită în locul uneia ambalate? Oare nu toate cafelele sunt prăjite? Ei bine, ba da. Toate sunt, la un moment dat, însă diferența principală stă în modul în care sunt prăjite și momentul când se întâmplă prăjirea boabelor verzi. Pentru un gust intens și adevărat calitativ al cafelei, este indicat ca prăjirea să se ... Citește »

Enigma Cafe – Cafeneaua steampunk din Cluj

Iubitorii de steampunk îmi vor înțelege încântarea cu care urmează să vorbesc despre Enigma Cafe. Ei bine, cafeneaua asta o găsești în Cluj și e primul pub kinetic steampunk, având șapte mecanisme în mișcare. Știu de Enigma Cafe numai din auzite, de pe la prieteni și de pe internet, dar tare mi-ar plăcea să am ocazia să ajung pe acolo. ... Citește »

Miau Cafe – cafeneaua cu pisici din București

Având în vedere vremea nu tocmai plăcută de afară și faptul că iarna este un anotimp rece, nu numai din punct de vedere al temperaturii, m-am gândit să scriu despre ceva ce mie, cel puțin, îmi încălzește inima. Este vorba despre Miau Cafe, o cafenea simpatică din București, în care nu numai că te poți bucura de o cafea sau ... Citește »