17 Ian 2018

Din lumea cafelei

Un experiment din New York arată diferențele dintre oameni înainte și după ce își beau cafeaua

Fie că recunoaștem sau nu, suntem dependenți de cafeaua de dimineață. O cană de cafea poate transforma o dimineață grea într-o zi promițătoare. Un fotograf american a plecat în New York în căutarea consumatorilor de cafea. Atunci când i-a găsit s-a decis să-i fotografieze încă de la prima oră a dimineții, înainte să-și savureze prima cană. Rezultatul este înfățișat de ... Citește »

Primul documentar dedicat meseriei de Barista urmează să fie lansat

Cinci barista de top încearcă să atingă perfecțiunea și să câștige Campionatul Național de Barista, o competiție în care o singură greșeală poate fi fatală. Acesta este plot-ul unui documentar realizat de regizorul Rock Baijnauth, dedicat exclusiv meseriei de barista. Filmul are 103 minute, urmând să fie lansat în Statele Unite pe 6 noiembrie. Momentan nu se știe încă dacă ... Citește »

Istoria cafelei, văzută prin ochii Philips

Philips iubește cafeaua. Iubitorii de cafea iubesc aparetele de cafea Philips. Astfel își încep cei de la Philips filmulețul prin care își propun să prezinte istoria cafelei, văzută prin aparatele lor. Căutarea ceștii de cafea perfecte a început în 1965, cu Cafe Cona și a continuat de-a lungul anilor cu multe alte aparate de cafea. În 1988 Cafe Lait satisfăcea iubitorii de lapte, iar ... Citește »

Promenada oferă cafea gratis de Ziua Internațională a Cafelei

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cafelei, Promenada Mall îi invită pe bucureșteni să își bea cafeaua într-un mod inedit. Pe 29 septembrie, în intervalul 8:00 – 14:00, cei care își aduc cana personală, primesc cafea gratuită în cafenelele din centrul comercial și au ocazia de a se înscrie într-un concurs al cărui câștigător își va bea cafeaua gratuit timp de ... Citește »

Cafeaua, acum 1.200 de ani

„Băutura neagră”, așa cum era numită cafeaua în antichitate, se consuma încă de acum 1.200 de ani, în regiunea de sud-vest a Americii de Nord, susţin cercetătorii de la Universitatea din New Mexico. Până acum se credea că povestea consumului de cafeină a început în Etiopia, locul de origine al plantei de cafea arabică. De acolo, această plantă şi consumul ... Citește »

Cele patru sortimente de cafea boabe de pe noul site Jezabel

Renumitul producător autohton Jezabel tocmai ce și-a lansat noul site, www.jezabelcafe.ro. De îndată ce intrați pe site, veți fi întâmpinați de patru sortimente de cafea boabe atent selecționate, patru sortimente gata să vă desfete simțurile încă de la prima picătură sorbită. Jezabel Cremă Este o cafea robustă cu origini orientale, creată special pentru automatele de tip vending, cu o aromă fină și un gust deosebit de ciocolată neagră. Jezabel ... Citește »

Cafea și gogoși pentru bolnavii de Alzheimer

The Alzheimer Society din Statele Unite îi roagă pe iubitorii de cafea să se unească în sprijinul celor bolnavi și al familiilor lor. Aceștia îi invită pe doritori să organizeze diverse pauze de cafea și să cumpere gogoși prin intermediul a două programe de strângere de fonduri. Participanții la pauzele de cafea vor face cafea pentru prieteni și alte persoane în ... Citește »

Un designer coreean a inventat paharul de cafea care „te sărută”

Pentru cei îndrăgostiți de cafea s-a inventat recipientul conceput special pentru a transmite senzația unui sărut cu gust de cafea, scrie designboom.com. Dacă vă place cafeaua atât de mult încât să doriți să o sărutați, paharul de cafea cu capac sub formă de buze este răspunsul. Diferită de celelalte recipiente de cafea de la automat, care au, de obicei, o gaură în ... Citește »

Distribuitorul de apă La Fântâna lansează un brand propriu de cafea

Grupul La Fântâna, cel mai mare jucător de piaţa de apă îmbuteliată în dozatoare şi şi de pe cea a purificatoarelor, care a preluat anul trecut distribuţia brandului de cafea Lavazza pe plan local, a lansat brandul Green, disponibil pe piaţa din România, dar şi din Serbia. „Green – Cafea boabe pentru espresso” este disponibil exclusiv în Serbia, în timp ce ... Citește »