20 Apr 2018

Din lumea cafelei

Mr. Barista caută intern

Mr. Barista caută intern, iar noi ducem vorba mai departe pentru că ne place tare mult ce și-a propus să facă. Pentru c-așa-s regulile jocului, nu vă spunem cine-i Mr. Barista, dar dacă sunteți interesați vă spunem că îi puteți scrie la mrbarista.v60@gmail.com sau îi puteți arunca rapid o întrebare pe pagina de facebook. Astfel, vă spunem că Mr. Barista ... Citește »

World Barista Championship

În cazul în care nu v-a prins ora 02:15 treji, am avut grijă să v-arăt cum s-a descurcat Laurențiu Ștefan în cadrul World Barista Championship. Dați-i play cu încredere, muzica o să v-ajute clar să vă treziți acum, de dimineață. Revin cu detalii și picanterii. 🙂 Citește »

Fotografie și cafea

SCAE (Speciality Coffee Association of Europe; țineți minte, că altă dată nu vă mai spun) organizează o competiție de fotografii coffee-related. Adică poze ce au legătură cu cafeaua; sunteți inventivi, înțelegeți voi. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul SCAE World of Coffee 2013 în Nisa, eveniment ce va avea loc între 26 și 28 iunie și despre care vom mai ... Citește »

SCAE România te transformă în cel mai tare barista!

Bine, trebe doar să vreți. 🙂 Vă avertizasem ieri că urmează să vă fac cunoștință cu Laurențiu Ștefan; îi place să spună despre el că-i doar cel mai bun servitor de cafea. Eu zic că-i unul dintre cei mai mișto oameni pe care i-am cunoscut în ultima perioadă; în același timp e și câștigătorul Campionatului Național de Barista. Ușor reticentă ... Citește »

Vrem și noi o cafenea ecologică!

Bine, nu știu voi, da’ eu vreau. Cu ceva timp în urmă, stimabilul George Hari Popescu îmi semnala un articol de pe www.stopco2.ro despre, vă puteți imagina, o cafenea ecologică; cred că am fost mai încântată decât în primul an de faculte, când mi-a dat un sfânt 5 la PAO (colegii știu ce zic 🙂 ). Vorbim despre cafeneaua ecologică Urban Coffee Farm and ... Citește »

De revista Coffee Break ați auzit?

Pun pariu că nu. Dar vom schimba acest lucru pe măsură ce veți citi rândurile de mai jos. ‘În paginile revistei Coffee Break – structurată în 9 secțiuni: Coffee Stage, Coffee Time, Coffee Lovers, Coffee Brands, Coffee World, Fashion Sense, Coffee Tech, Coffee Gear și Coffee and The City – veți găsi de toate pentru toți. Chiar dacă este o ... Citește »

MIL BESOS por un café

Pe 29 aprilie 2013, în premieră în România, compania italiană de dans Latin Café, condusă de coregrafa Katina Genero, susține la București, spectacolul de succes: „MIL BESOS por un café”.  Producția a avut avanpremiera în Italia în decembrie 2012, fiind un proiect artistic multicultural susținut de „Associazione Ritmi E Danze Afro” și de „Centro De Formazione Alla Danza Mamadanse” care ... Citește »

De ce nu este cafeaua la fel de gustoasă pe cât miroase?

Cercetătorii britanici s-au întors! Acum pot dormi liniștită noaptea! :)) De la descoperă.ro aflăm răspunsul la una dintre cele mai importante întrebări ale pasionaților de cafea: de ce gustul cafelei nu este la fel de plăcut ca și mirosul ei? Profesorul Barry Smith, de la University of London (cum altfel?), a oferit o explicaţie: ‘Oamenii au, de fapt, două simţuri ale mirosului. ... Citește »

Una faină, cu printuri

Eu le-am ales pe cele care mi-au plăcut cel mai mult. Dacă mă întrebați pe mine, Folgers se descurcă foooarte bine.                                                                                     ... Citește »