17 Ian 2018

Din lumea cafelei

Barmaniada – Etapa de Barista

Nu știu câți dintre voi vă mai amintiți sau câți dintre voi știți, dar n-am nicio problemă în a o spune din nou: în octombrie 2012 rătăceam neștiutoare într-o sală mare ce emana miros plăcut de cafea din toate părțile. Se întâmpla etapa de Barista din cadrul Barmaniadei, eveniment la care fusesem invitată via blogdebere (chiar, mai țineți minte că ... Citește »

Producătorul Doncafe cumpără cu 20 mil. $ brandul de cafea Amigo

Strauss Coffee, producătorul cafelei Doncafé, care deţine o unitate de producţie în Bucureşti, cumpără pentru 20 de milioane de dolari brandul Amigo, prezent pe piaţa din România din 1982. ‘Achiziția accentuează poziția Strauss Coffee pe piața de cafea din România, dar și în alte piețe din Europa Centrală și de Est. Strauss Coffee, prin Strauss România, intenționează să continue să ... Citește »

Coffee Lovers Event 2014

A treia ediție a Salonului Internațional al Cafelei va avea loc în perioada 24-27 aprilie 2014, pavilionul C3 al complexului expozițional Romexpo. Poate vă mai amintiți, anul trecut am fost acolo. De fapt, acolo ne-am lansat oficial și sper să înțelegeți că pentru mine e mai mult decât un simplu eveniment. Evenimentul este singurul de acest fel din Romania și ... Citește »

Cele mai vândute branduri de cafea din România, 2013

Nu cred că-i o surprinză pentru cineva, așa că încep direct: ‘Jacobs, Doncafé şi Nescafé au fost anul trecut cele mai vândute branduri de cafea din România, pe o piaţă care ajunge anual la circa 40 de milioane de kilograme.’ via Euromonitor. Cafeaua importată Jacobs din portofoliul companiei Mondelez România, ocupă prima poziţie în topul celor mai vândute branduri de ... Citește »

Din categoria ‘n-avem wifi, vorbiți între voi’

… la Oradea se întâmplă următoarele: patronii unei cafenele din Oradea au pus la punct o ofertă și spun că dacă renunți o oră la telefonul mobil şi la laptop și primești cadou o cafea. Pentru ca treaba să fie transparentă, clienții trebuie să închidă aparatele și să le lase la bar. Na! „Interacțiunea dintre cei care stau la masă se ... Citește »

Dan Byron despre cafeaua din India

Trupa byron a reprezentat România în perioada 8-12 ianuarie 2014 la festivalul Saarang organizat anual în Chennai, statul Tamil Nadu, de către Indian Institute of Technology Madras la care mai iau parte artiști internaționali din Germania, Irlanda, Franța, Spania, Singapore și Indonezia. Acest articol este un guest post semnat de Dan Byron, în care ne spune cum i s-a părut lui cafeaua indiană. ... Citește »

Tweet a coffee

La Starbucks. La ei, nu la noi. D’oohh… 🙂    Twitter și Starbucks au anunțat un parteneriat la începutul săptămânii. ‘Tweet a Coffee‘ e cam așa: să presupunem că-i după-amiază și vezi în feed-ul de twitter un prieten căruia pare să-i prindă o cafea. Și-ai vrea să-i trimiți una, da’ n-ai cum. Numa’ că acum ai. 🙂 Înțeleg că e ... Citește »

Carte și cafea, numa’ bune pentru vremea de afară

Cine mai vrea o carte bună și-o cafea la fel? 🙂 Avem, cum v-am obișnuit, o carte de la Editura Univers și o cafea bună de la Contego Coffee. Pentru că, așa cum am tot spus, merg bine împreună. Despre cafeaua de astăzi știm că are o aciditate scăzută, o dulceață naturală plăcută cu nuanțe de miere, mirodenii și malț. Și ... Citește »

Inginerii și cafeaua

Nu, nu-i banc, fiți pe pace. 🙂 David Jackson (29 ani) și prietenul său din copilărie, Dave Petrillo (26 de ani), căutau o idee de afaceri cu care să revoluționeze piața din Statele Unite. Răspunsul l-au găsit chiar într-o ceașcă de cafea. În primăvara anului 2010, Jackson discuta pe chat cu amicul său inginer, Dave Petrillo, despre cum să dezvolte ... Citește »