20 Apr 2018

Din lumea cafelei

De Ziua Mondială a Apei am făcut o pauză de cafea și am vizitat Stația de Epurare a Apelor Uzate

Apa Nova

Săptămâna trecută pe 22 martie a fost Ziua Mondială a Apei, prilej tocmai bun pentru a ne informa și pe marginea subiectului ăsta; după ce am băut nelipsita cafea de dimineață, desigur. Dar pentru că despre cafea cunoaștem deja foarte multe lucruri și pentru că apa este un ingredient chiar și mai important în viețile noastre, am profitat de ocazie ... Citește »

Care este secretul unei pauze de cafea reușite

pauza de cafea

O ceașcă de cafea înseamnă mai mult decât o simplă plăcere de moment pentru iubitorii de cafea, mai ales atunci când este savurată într-o zi de lucru. De fapt, pauzele de cafea sunt extraordinar de importante în a-i ajuta pe oameni să socializeze și să se relaxeze, fiind o modalitate de a ține stresul unui job solicitant sub control. Cine ... Citește »

Știați că Turcia este considerată „țara cafelei la ibric”?

cafea la ibric

Dacă sunteți iubitori ai cafelei la ibric, atunci cu siguranță Turcia se va dovedi una dintre destinațiile voastre de vacanță preferate! Nu doar că locul este considerat un reper al acestui fel de cafea, ba chiar există un mod de preparare specific, o metodă turcească pentru a face cafeaua la ibric să fie întocmai cum vă doriți! Ce aveți de făcut? ... Citește »

Câți dintre prietenii virtuali îți sunt cu adevărat prieteni?

NESCAFÉ

NESCAFÉ România a lansat campania națională „Cu adevărat prieteni”, prin care consumatorii sunt încurajați să dezvolte conexiuni în afara mediului virtual și pot câștiga premii care să îi ajute în acest sens, constând în GoPro-uri și kituri de prietenie. Campania ni-l prezină pe Sasha, un tânăr DJ din București, care își ia inima în dinți și pornește într-o călătorie inedită ... Citește »

NESCAFÉ Dolce Gusto și will.i.am dau startul campaniei „Creativitatea reinventează clasicul

NESCAFÉ Dolce Gusto

NESCAFÉ Dolce Gusto, sistemul premium și inovativ de băuturi, dă startul campaniei „Creativitatea reinventează clasicul”, al cărei ambasador global este faimosul și multi-premiatul producător muzical will.i.am. Campania aduce în prim plan puterea creativității de a reinventa clasicul atât în industria muzicală, cât și în universul cafelei. Iubitorii de cafea își doresc să trăiască experiența perfectă oferită de o cafea de ... Citește »

Efectul de domino al inițiativei NESCAFÉ: cum asigură cafeaua generațiilor viitoare

NESCAFÉ

În această săptămână a avut loc, în cadrul Grădinii Botanice din București, evenimentul „Efectul de domino al inițiativei NESCAFÉ„, în cadrul căruia au fost prezentate informații despre inițiativa pe care NESCAFÉ o desfășoară la nivel global pentru a asigura o cafea de calitate și accesibilă generațiilor viitoare. Acțiunile dezvoltate de NESCAFÉ în comunitățile de fermieri au fost explicate în detaliu ... Citește »

Cum a fost la True Artisan Coffee

True Artisan Coffee

Dragilor, cu scuzele de rigoare pentru întârzierea de a face public acest articol, a sosit momentul să vă povestesc cum a fost la True Artisan Coffee &  Campionatul Mondial de AEROPRESS, un super eveniment cu și despre cafea, dedicat amatorilor și cunoscătorilor. (Aeropress pe înțelesul tuturor) Sâmbătă, pe 23 aprilie, iubitorii de cafea, ne-am dat întâlnire la The ARK (o locație unde ... Citește »

Nu rata True Artisan Cafe & Campionatul de Aeropress.

Pe 23 aprilie va avea loc un festival dedicat iubitorilor de cafea, fie amatori sau profesioniști. La The ARK va fi o paradă a celor mai performante espressoare, va fi preparată cea mai proaspătă cafea, fiind prezenți și participanții  pentru concursul de aeropress, atât simpli pasionați cât și concurenți de la cele mai cunoscute și apreciate cafenele din București. Cei mai ... Citește »

Fondatorul IBCA Coffee Academy, Patrick O’Malley vine la București

Dragi iubitori și iubitoare de cafea, barmani sau simpli pasionați de arta cafelei, Barista School ne oferă o veste bună la început de săptămână. Dacă îți dorești să obții o certificare în cadrul SCAE Coffee Diploma System, trebuie să te înscrii pentru o nouă rundă de traininguri și cursuri susținute de „profesorul cafelei” Patrick O’Malley, care se întoarce la București pentru 5 zile, în perioada 26 ... Citește »