20 Apr 2018

Coffee Art

A fost lansat noul calendar Lavazza, „We Are What We Live”

Calendar Lavazza

Săptămâna trecută, la Torino, Lavazza a prezentat calendarul anului 2017, „We Are What We Live”. Realizat în colaborare cu Slow Food, noul calendar aduce în prim plan așa-numiții Earth Defenders din Asia și relația simbiotică pe care o au cu natura. Fiecare om este surprins într-un mediu diferit, fotografiile lui Denis Rouvre creând o suprapunere extraordinară a trăsăturilor fiecăruia cu ... Citește »

Această reclamă ne arată cum au reușit oamenii să ajungă pe lună acum 47 de ani cu ajutorul cafelei

reclama cafea

Noua reclamă a Federației Colombia Coffee Grower spune că oamenii n-ar fi reușit să aselenizeze acum aproape jumătate de veac dacă nu ar fi fost echipați cu multă cafea tare. Ba mai mult, campania aniversează cei 47 de ani de la coborârea primului om pe lună și sugerează faptul că în fiecare moment special de care a avut omenirea parte s-a ... Citește »

Bucurați-vă de o cafea bună la Festivalul Internațional de Statui Vivante

Festivalul Internațional de Statui Vivante

În perioada 16 – 20 iunie în București va avea loc Festivalul Internațional de Statui Vivante, aflat deja la cea de-a șasea ediție. Organizat de Teatrul Masca, festivalul va avea loc în acest an în trei locații diferite: grădina Casei Filipescu Cesianu (pe Calea Victoriei), Parcul Crângași și Parcul Alexandru Ioan Cuza. Festivalul din acest an marchează debutul unor serii de evenimente prin ... Citește »

Barmaniada 2016 a desemnat cei mai buni barista din țară

Barmaniada

Barmaniada a desemnat ieri câștigătorul titlului de Barista Anului 2016 în România. Cei mai buni profesioniști ai cafelei de specialitate s-au reunit într-o atmosferă plină de energie și entuziasm la Nomad Skybar, în cadrul primei etape a competiției Barmaniada, cel mai important eveniment anual din domeniul bartending-ului, aflată la cea de-a șaptea ediție. Etapa de Barista a adus în fața ... Citește »

Latte art la un alt nivel – aparatul care desenează în spuma cafelei

Latte art este într-adevăr o artă, fiind și un moment-cheie în viața oricărui barista. Ai nevoie de multă răbdare, perseverență, îndemânare, dar mai ales pasiune pentru a putea realiza adevărate opere de artă într-o… ceașcă de cafea. Imaginația și creativitatea sunt un must-have pentru orice barista atunci când vrea să își impresioneze clienții. Dezvoltarea acestui tip de artă a dus ... Citește »

Arta 3D în cafea

Credeţi ca e uşor să desenaţi portrete în cafea? Dar ce părere aveţi de arta 3D? Ei bine, ea există! Un tânăr japonez, Kazuki Yamamoto, a dus arta în cafea la extrem. Priviţi ce a ieşit:               sursa Citește »

Înghițituri de sociabilitate. Fizionomii de început ale obiceiurilor și spațiilor cafelei în Țara Românească

Cafeaua, cu obiceiurile, situările şi situaţiile pe care le asociază, a jucat un rol important în emergenţa ideilor şi contururilor urbanităţii în jurul Mediteranei modernităţii timpurii. Privind printre vaporii cafelei, prezentarea va căuta să deceleze şi să discute măsura în care curgerea acestui fluid între Levant şi Europa a pătruns în societatea românească şi a acţionat ca agent al emancipării ... Citește »

Andrei Măceșanu, designerul român din illy Art Collection

De mai bine de două decenii, cei de la illy colaborează cu artiști internaționali care desenează cutiile de cafea pentru a completa illy Art Collection. Anul trecut, au lansat în România proiectul Design the illy Can, iar lucrarea câștigătoare a unui tânăr designer deja se regăsește pe 20.000 de cutii, într-o ediție limitată. Andrei Măceșanu este student în anul I la Universitatea Națională ... Citește »

Cafenele „cu bun gust”

Pe lângă gustul cafelei pe care o savurăm în oraș, este important și locul în care mergem pentru a ne relaxa. Pentru că timpul nostru este prețios, spațiul în care ne petrecem chiar și câteva minute trebuie să ne binedispună, să ne inspire și să ne încarce cu energie. Iată câteva cafenele care te fac să îți dorești să nu ți se ... Citește »