20 Apr 2018

Cititorii și cafeaua

Despre cafea și personalitatea celui care o bea

Spune-mi ce tip de cafea bei ca să îți spun ce personalitate ai, parcă așa era proverbul, nu? Eh, pornind de la acest lucru s-a realizat un studiu, coordonat de psihologul Ramani Durvasula și realizat pe un eșantion de 1.000 de consumatori de cafea, în urma căruia s-au descoperit câteva caracteristici comune ale celor care consumă același tip de cafea. ... Citește »

Poveștile la o cafea nu se consumă în offline

Oare nu ți-ai pus de multe ori problema că stăm prea mult timp în online cu prietenii, chiar dacă vrem să ne întâlnim offline? Conform studiului comandat iVox, 1 din 2 români declară că este conectat la telefonul mobil, laptop sau tabletă atunci când se află în compania altor persoane. Cercetarea a urmărit impactul comunicării online asupra conversațiilor offline, desfășurându-se pe ... Citește »

Destinațiile de calatorit unui iubitor de cafea

Când mi-a apărut în news-feed un anunț de coffee-break în Stockholm și Olso, am crezut că nu există concept mai bun de a fugi departe de oraș. Ei bine, responsabili de această escapadă au fost cei de la Locomotor, care se ocupă de meșteșugăritul celor mai originale experiențe de călătorit. Aceasta s-a întâmplat pe final de ianuarie, cu ideea să descopere pe ... Citește »

Unde învățăm cum se prepară cea mai bună cafea?

Parcă din ce în ce mai mult simțim nevoia unor persoane calificate și profesioniste care să ne servească și să ne zâmbească la prima oră a dimineții când tânjim după cafea. Ar avea dublu efect și ne-am începe ziua cu spor. De asemenea, parcă ți-ai promis că anul ăsta te perfecționezi și vei face totul ca la carte. E deja ... Citește »

Patru tipuri de cititori pe care îi găsești în cafenele

În orașele mici, e drept, rar ai șansa să vezi oameni citind în mijloacele de transport în comun sau în localurile publice. Însă în București dai de cititori la tot pasul. Și mă întreb de ce s-o plânge lumea că astăzi nu se mai citește! E drept, dacă facem un raport, numărul celor care se joacă sau dau scroll pe ... Citește »

Patru recomandări literare și cea mai potrivită cafea

Nu știu cum sunt alți cititori, însă eu am neapărată nevoie de o cană cu o băutură fierbinte atunci când savurez o carte bună. Și cum nu sunt consumatoare de ceai, cafeaua rămâne prima (și, de fapt, singura) mea alegere. E drept, citesc și în absența ei, însă doar când sunt neapărat nevoită. La fel cum orice om are o ... Citește »

CONCURS: „Cine spune că” nu poți câștiga cinci invitații duble la Think Fresh Night?

Ştiu că poate suna uşor off-topic, dar veţi vedea voi într-un final că se leagă toate firele între ele. Pentru că ştiu că noi, iubitorii de cafea, avem tot felul de idei dintr-ăstea nebuneşti atunci când cineva vine şi ne trânteşte un „cine spune că…?„. De-aia îmi permit, în cele ce urmează, să vorbesc de nişte petreceri destul de neobişnuite, ... Citește »

În Arad, ai de ales între 128 de canale digitale când îți bei cafeaua… (P)

Mno, grea decizie… Adică îți pregătești cafeaua, așa cum îți place ție să o bei și zici ”ia să văd ce mai este la televizor…”. Numai că, până ce zappezi tu cele 128 de canale digitale, ți-ai cam terminat cafeaua. Nu-i bai, îți faci alta :)) Telekom Romania anunţă o ofertă unică pentru locuitorii municipiului Arad, persoane fizice și companii, ... Citește »

La British Gallery gasiti cafea buna. Sa va povestesc.

British Gallery este un Home & Gift concept store ce pune la dispoziție clienților cadouri și decorațiuni interioare. Magazinul este gândit ca un loc rezervat eleganței și rafinamentului stilului de viață englezesc, un spațiu de frumusețe și echilibru, animat de gustul trecutului interbelic, ce oferă spre vânzare produse importate exclusiv din Anglia. În cei 8 ani, de când a fost ... Citește »