20 Apr 2018

Cafeaua si beneficiile sale

Cu un simplu vot puteți ajuta sistemul de sănătate din România

sistemul de sănătate

Am povestit de mai multe ori aici, pe blog, despre importanța consumului moderat de cafea pentru sănătatea fiecăruia dintre noi. Am vorbit despre cafea și despre beneficiile sale în numeroase articole tocmai pentru că e important să ne pese de sănătatea noastră și să știm ce avem de făcut în diverse cazuri. Despre sănătate vorbim și astăzi și, dacă mă ... Citește »

Zațul de cafea – un ajutor de neprețuit

Cafeaua la ibric rămâne una dintre metodele preferate de preparare ale cafelei, fiind o metodă foarte apreciată și folosită având în vedere rapiditatea și ușurința cu care o putem prepara. Dar cu siguranță v-ați întrebat cel puțin o dată ce ați putea face cu zațul rămas pentru a nu-l mai arunca. Pe lângă beneficiile pe care le are această băutură ... Citește »

Cafeaua cu lămâie- noul medicament

Toată lumea bea ceai cu lămâie pentru a scăpa de răceală şi nu numai. Este clar ca această combinaţie aduce numai beneficii asupra organismului.Dar cine s-ar fi gândit că lămâia se poate pune şi în cafea? Ei bine, la fel ca şi ceaiul, cafeaua cu lămâie este un medicament excelent,cel puţin în cazul durerilor de stomac. În cele mai multe ... Citește »

Beneficiile cafelei asupra tenului

Dacă până acum am vorbit despre beneficiile cafelei la nivelul organismului, de ce să nu vorbim şi despre beneficiile ei la nivelul exterior, adică la nivelul tenului? Într-adevăr cafeaua previne diabetul, reduce riscul de recădere în cazurile de cancer la colon, stimulează circulaţia în micile vase de sânge, dar poate avea mari beneficii şi la nivelul tenului.Cafeaua poate fi folosită pentru ... Citește »

A doua ceașcă de cafea are beneficii pentru sănătate

Un studiu amplu susține că persoanele care beau două-trei cești de cafea pe zi au un șanse mai reduse de a se confrunta cu diverse boli grave. Rezultatele, publicate în revista medicală Circulation, au la bază date provenite de la trei mari studii care au analizat obiceiurile a peste 200.000 de oameni pe o perioadă de până la 30 de ... Citește »

O cafea băută la sfârșitul zilei întârzie cu 40 de minute ciclul somnului

Consumul unui espresso dublu sau echivalentul său în cofeină cu trei ore înainte de ora obișnuită a culcării întârzie cu 40 de minute ciclul natural al somnului, se arată într-un studiu publicat marți și menționat de 7sur7.be. Este prima oară că un studiu dezvăluie în ce măsură cafeaua băută seara întârzie ceasul circadian intern, care ne semnalează la nivel celular ... Citește »

Ați încercat vreodată să adăugați unt în cafea?

Pare-se că e un trend nou, iar tot mai multă lume a început să adauge unt în cafea, în loc de lapte sau zahăr. Deși poate suna drept o idee nesănătoasă, adăugarea unei bucăți de unt în cafea are și avantajele ei. Puteți găsi mai jos o listă a motivelor pentru care din ce în ce mai mulți oameni apelează ... Citește »

Consumul zilnic de cafea reduce riscul de recădere în cazurile de cancer de colon

Consumul zilnic de cafea cu cofeină crește posibilitatea de a supraviețui unui cancer la colon și protejează pacienții tratați deja de o revenire a acestei boli, susține un studiu publicat în revista britanică „Journal of the clinical Oncology„. Cercetarea a fost efectuată într-o clinică de specialitate din orașul american Boston pe un eșantion format din o mie de persoane care ... Citește »

Un infografic despre pauza de cafea. Sfânta pauză de cafea.

E un infografic simpatic și vine direct din State, de la băieții de la Quill. Veți găsi ceva informații interesante; de exemplu, o persoană care bea cafea la birou pare să aibă performanțe îmbunătățite și face mai puține erori în comparație cu un coleg care bea, să spunem, apă. Mai mult, pentru cei care stau la birou și butonează tastaturi toată ziua, cofeina ușurează ... Citește »

Câteva avantaje ale consumului de cafea

  Fiecare dintre noi are propriul motiv pentru care își bea cafeaua; fie că vorbim de nevoia de concentrare, de energie, sau poate că o bem pur și simplu pentru aromă, mereu există un motiv în spatele ceștii zilnice de cafea. Cu toate astea, dincolo de cele mai vizibile efecte ale consumului de cafea, acesta are și alte avantaje destul ... Citește »