19 Ian 2018

Supa de fasole neagra cu cafea

Știați că există tot felul de mâncăruri cu gust de cafea? Am găsit acum câteva zile o rețetă de supă care pare pur și simplu delicioasă!

Supa-cu-fasole

Ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele:

  • 450g de fasole neagră uscată
  • 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 tulpini de țelină mari
  • 3 căței de usturoi
  • 2 cești de cafea deja preparată
  • 4 căni de apă
  • 6 linguri de smântănă (sau iaurt grecesc)
  • chimen
  • frunze de dafin
  • coriandu
  • sare

 

Modul de preparare:

1. Se spală boabele de fasole și se pun la înmuiat în apă rece câteva ore (6-12 ore). Ar fi bine ca apa să fie schimbată măcar o dată în acest interval.  La sfârșit, se scurge foarte bine apa.

2.  Într-o oală, la foc mediu spre mare, se încălzește puțin ulei, la care se adaugă ceapă, arde gras, țelină și usturoi (toate tocate mărunt).  Amestecă aproximativ 5-8 toate ingredientele, până când încep să capete o culoare brună. Se adaugă chimenul și se amestecă pentru încă un minut. Apoi adăugam fasolea, apa, frunzele de dafin și cafeaua. Se lasă la fiert (cu capac) aproximativ o oră și jumătate, timp în care se mai amestecă și se îndepărtează orice spumă care se ridică. La sfârșit, scoatem frunzele de dafin, adăugăm sare și mai amestecăm puțin.

3. Într-un blender se toarnă jumătate din compoziție, se pasează ușor și apoi se pune conținutul în înapoi în oală, amestecând cu restul supei.

4. Supa se servește cu smântână și garnisită cu coriandru și cealaltă ceapă tocată.

 

Gata, supa este gata! În curând o s-o încerc și eu, să vad cum e. 🙂 Poftă bună!

Sursă info și foto

Despre Andra Enache

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*