19 Ian 2018

Siropul de cafea – un deliciu italienesc

Cu toții ne-am delectat cel puțin o dată cu un sirop de căpșuni sau vișine, proaspăt făcut în casă, mai ales atunci când mergeam în vizite sau vacanțe la bunici, unde eram răsfățați cu o mulțime de bunătățuri.

Pe lângă deja tradiționalele siropuri de soc, coacăze sau mure, altă rețetă de sirop, pe care trebuie să o încercați, este cea de cafea. În amestec cu apa minerală poate fi o băutură care, mai ales pe timpul verii, ne poate potoli setea într-o zi caniculară sau în combinație cu alte sucuri și siropuri putem realiza un cockteil cu care să ne surprindem invitații sau prietenii.

Această rețetă veche provine din Italia. Siropul e un adevărat deliciu consumat cu înghețată sau alte deserturi. Pentru această rețetă aveți nevoie de:

  • 400 g cafea proaspăt măcinată
  • ½ l apă
  • 450 g zahăr.

coffeesyrup

Sursa foto: Modernwifestyle

Se dau în clocot apa cu cafeaua și se lasă să fiarbă circa 20 de minute. Se strecoară printr-o pânză. Apoi se adaugă zahărul și se mai fierbe la foc mic până se îngroașă siropul, îndepărtând din când în când spuma.

Siropul astfel obținut se toarnă în sticle și se poate folosi atât ca băutură răcoritoare în amestec cu apa minerală sau plată, cât și în prepararea deserturilor.

Sursa: Reader’s Digest 

Despre Alexandra Duica

Un comentariu

  1. O cafea italiana se dugusta doar cu un cub de zahar brun, mai ales daca este pregatita cum trebuie.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*