20 Aug 2017

Semifreddo de cafea

Astăzi, că tot e vremea urâtă, m-am gândit să caut reţete de prăjituri pentru a-mi îndulci prietenii. Am găsit ceva foarte interesant- Semifreddo de cafea. Este o reţetă fresh, care nu numai că îţi satisface pofta de dulce, dar te ţine, totodată, treaz.

semifreddo de cafea

Dacă eşti hotărât să o prepari, ai nevoie de:

  1.  180 ml lapte condensat
  2. 40-50 gr cafea solubilă
  3. 50 ml lapte rece
  4. 250 ml frişcă lichidă

Totul se prepară foarte rapid:

Se dizolvă cafeaua în laptele rece, iar licoarea obţinută se pune împreună cu laptele condensat. Într-un vas separat, cu mixerul, se bate frişca, iar apoi aceasta se încorporează cu amestecul de lapte condensat şi cafea. Totul se mixează aproximativ 3 minute, la viteză mică, iar compoziţia obţinută se pune în forme de silicon. Se lasă la congelator pentru 3-4 ore.

După preferinţă, le puteţi pudra cu puţină cacao sau le puteţi adăuga fructe.

 

Sursă foto şi info.

Despre Irina Mina

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*