19 Ian 2018

Prăjitură cu mascarpone și miez de cafea

Nu de mult am căutat reţete de prăjituri pentru a-mi îndulci prietenii. Am găsit o reţetă intreresantă cu mascarpone şi cafea. Prăjitura are atât avantaje, cât şi dezavantaje. Marele avantaj este că se prepară rapid, iar dezavantajul este că se lasă ceva timp în frigider, lucru ce afectează nerăbdătorii 😉

prajitura-cu-mascarpone-si-miez-de-cafea-72

 

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 100 g biscuiţi
  • 50 g unt
  • un pliculeţ de zahăr vanilat

Pentru jeleul de cafea:

  • 250 ml de cafea tare
  • zahăr după gust
  • 10 g gelatină

Pentru crema de mascarpone:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 100 ml lapte evaporat
  • 3 linguri zahăr fin
  • 7 g gelatină
  • un pliculeţ zahăr vanilat

Mod de preparare:

Jeleul de cafea:

Gelatina se pune la hidratat în 2-3 linguri cu apă rece.

Se face cafeaua, iar apoi se strecoară pentru a nu avea zaţ. După răcirea cafelei se adaugă gelatina şi se amastecă până când conţinutul devine omogen. Se toarnă într-o formă de silicon şi se pune în frigider.

Blatul:

Se pune untul la topit, iar după topire se toarnă peste biscuiţii măcinaţi. Se amestecă până se obţine o compoziţie ca nişte firmituri. Se varsă totul într-o tavă, se tasează bine şi se bagă la frigider.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat în câteva linguri cu apă rece.

Se amestecă, cu mixerul la viteza minimă, smântâna pentru frişcă şi se adaugă pe parcurs zahărul şi zahărul vanilat. Se mixează până când compoziţia devine omogenă.

Crema de mascarpone se amestecă cu laptele evaporat, iar după ce ingredientele se omogenizează se adaugă frişca.

Se topeşte geletina la cuptorul cu microunde sau la baine-marine apoi se amestecă cu restul compoziţiei.

Jeleul de cafea se scoate din formă, se pune pe mijlocul blatului şi se adaugă crema.

Se ornează după bunul plac şi se lasă la frigider câteva ore bune.

Spor la prăjiturit!

 

 

Sursa info şi foto

 

Despre Irina Mina

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*