20 Apr 2018

Prăjitură cu ciocolată şi cafea

Nici nu mă mai lungesc cu vorba. Voi ştiţi că dacă prind o bucătarie n-o las să scape curată; aşa se întâmplă şi în rarele vizite acasă, la Oneşti. Pe scurt, să vă povestesc despre prăjitura mea franţuzească de ciocolată şi cafea. Sau mai bine vă arăt. 🙂

Esenţialul:

2
200 de grame de ciocolată neagră
un pachet de unt
150 gr de zahăr (eu folosesc brun)
o ceaşcă de cafea (straşnică)
4 ouă
ceva de decor (cine are timp şi chef)

De reţinut: întotdeauna iese mai bună dacă o pregătiţi pentru altcineva.

Se topeşte ciocolata la bain marie, se adaugă cafeaua şi apoi zahărul şi se amestecă până ce acesta din urmă se topeşte. Pachetul de unt se adaugă treptat, iar compoziţia se amestecă continuu, până capătă compoziţia unei creme. Când a ajuns la starea descrisă, se ia de pe foc şi se adaugă cele 4 ouă, bătute bine înainte. Se amestecă până compoziţia devine omogenă, se toarnă într-o tavă (cu margini detaşabile) tapetată cu făină şi se dă la căldurica (cam 150 de grade) vreo 50 de minute.

În tot acest timp aveţi timp să curăţaţi nişte mandarine, să le stropiţi cu rom şi să le lăsaţi la rece. Prăjitura scoasă din cuptor după cele 50 de minute se va odihni alte 30 în tavă, apoi se va aşeza pe un platou, la frigider, măcar vreo două ore. Se serveşte rece, nu înainte de a fi ornată cu mandarinele de care vă povesteam. Adică aşa:

cucafea

 

Despre Alexandra Blaș

heavy smoker. coffee lover. big spender. all-time tourist wanna-be. a good friend. shower singer & bedroom dancer. whimper.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*