17 Oct 2017

Mousse de cafea cu ciocolată

Indiferent de cum alegi să îl savurezi sau să îl oferi invitaților tăi sau dacă alegi să îl folosești ca și umplutură pentru o altă prăjitură, acest desert este delicios! Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, ci să îl prepari chiar tu.

Ai nevoie de:

  • 6 batoane/125 g de ciocolată amăruie,
  • 2/3 căni de cafea neagră sau ce fel de cafea preferi,
  • 4 ouă mari, la temperatura camerei,
  • 1 cană de zahăr, plus ½ cană,
  • 2 căni frișcă lichidă,
  • frișcă pentru topping,
  • Ciocolată rasă sau fructe de pădure pentru ornat.

Pașii pe care trebui să îi urmezi:

  • Rupe ciocolata în bucăți cât mai mici și topește-o într-un vas, deasupra unei oale cu apă fierbinte. Atunci când ciocolata s-a topit aproape în întregime, adaugă cafeaua și amestecă-le.
  • Într-un bol separat, bate 3 gălbenușuri cu o cană de zahăr, amestecându-le bine. Adaugă apoi ciocolata topită și mai lasă-le câteva minute pe foc, amestecând continuu până când tot zahărul se dizolvă. Ia amestecul de pe foc și lasă-l să se răcească.
  • Cu ajutorul unui mixer manual, bate 4 albușuri până obții o spumă consistentă, apoi încorporează ușor spuma în amestecul de cafea și ciocolată. Bate frișca lichidă cu restul de zahăr și adaug-o și pe ea în amestecul de cafea și ciocolată.

Lasă-l la răcit câteva ore și mousse-ul tău de cafea cu ciocolată este gata. Ornează-l cu fructe de pădure, frișcă sau ciocolată rasă și lasă-i pe invitați să fie cuceriți de acest desert.

Sursă rețetă și cover.

Despre Alexandra Duica

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*