20 Aug 2017

Coffee Bonbons – desertul perfect pentru cafeaua de sâmbătă dimineața

A sosit mult așteptata zi de vineri, iar vremea nu e tocmai bună pentru plimbări în aer liber, dar e potrivită pentru a prepara această rețetă rapidă și gustoasă. Aceste bonbons cu cafea vor completa de minune cafeaua de sâmbătă dimineața pentru a începe weekend-ul într-un mod dulce și energizant.

Nu ai nevoie de ingrediente sofisticate, ci de:

  • 1 ceașcă cu unt moale,
  • ¾ de cană cu zahăr pudră,
  • ½ extract de vanilie,
  • ¼ – ¾ de cană cu făină,
  • 1 lingură cu granule de cafea instant.

Pentru glazura de ciocolată ai nevoie de:

  • o lingură de unt,
  • 30 g de ciocolată fără zahăr,
  • 1 ceașcp cu zahăr pudră,
  • 2 linguri de lapte.

Tot ce ai de făcut este să:

  1. Pui într-un castron, untul moale și zahărul pudră și să le amesteci până untul devine pufos, apoi adaugi vanilia. Combini cafeaua cu făina și le amesteci apoi cu untul și zahărul pudră. Se lasă deoparte câteva minute, apoi se formează mici biluțe de aluat, cam de 3-4 cm, se pun pe o tavă pe care ați pus foi de copt și se cop la 350° C pentru 18-20 de minute.
  2. Între timp, pregătește glazura topind untul și ciocolata împreună. Acestui amestec îi adaugi zahărul și laptele și le bateți până se omogenizează. Până se răcesc bilutele de aluat, lasă glazura la frigider, apoi decorează-le după bunul plac.

Sursă foto și info.

Despre Alexandra Duica

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*