18 Mar 2018

Cate ceva despre Tiramisù

Tiramisù este un desert italian care are aromă de cafea. Numele lui se pronunță „tiramisù”, cu accentul pe ultimul U, iar semnificația cuvântului este;„ridică-mă”.

Tiramisu-final

Ingredientele pentru a face această prăjitură sunt ușor de procurat și nici nu sunt scumpe: pișcoturi îmbibate în cafea, cu un strat de cremă din gălbenuș de ouă, zahăr și cremă mascarpone. Iar deasupra se toarmă praf de cacao.  Aceasta este rețeta originală, însă acum se mai adaugă și altele, cum ar fi esențe de rom sau vanilie, fulgi de ciocolată etc.

Originea acestei prăjituri este încercp între câteva regiuni ale Italiei: Veneto, Fiuli Venezia Giulia, Piemont și altele.

Majoritatea surselor susțin că Tiramisu a luat naștere în jurul anii 1960 în regiunea italiană Veneto, la restaurantul „Le Beccherie” din Treviso, Italia. Totuși, există multe dezbateri în această privință.  De exemplu, Carminantonio Iannaccone susține faptul că el a creat această prăjitură pe 24 decembrie 1969 în Via sottoreviso, undeva aproape de Veneția. Alte surse susțin faptul că prăjitura a fost creată ăn 1967 de patiserul Roberto Linguanotto, împreună cu „his apprendice”, Francesca Valori. Nu se știe exact cine a venit cu ceonptul acestei prăjituri, însă cert este faptul că nu apare deloc în cărți de bucătărie înainte de anul 1960, iar întâia oară când apare în dicționar este anul 1980.

 

Sursă foto, info

 

Despre Andra Enache

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*