20 Aug 2017

Cafea rece cu sirop de lămâie

Calendaristic vorbind încă nu e vară, dar căldura deja ne dă bătăi de cap în anumite zile și de multe ori cumpărăm diverse băuturi pentru a ne răcori. Ce ar fi să îți prepari o băutură răcoritoare, care îți va fi cu siguranță un bun aliat împotriva căldurii.

Atenție, poate provoca dependență 😀

Pentru siropul de lămâie ai nevoie de:

  • o cană cu zahăr ( de preferat, zahăr de trestie organic)
  • o cană cu apă
  • coaja de la o lămâie de mărime medie.

Într-o cratiță, amestecă zahărul, apa și coaja de lămâie și lăsați-le pe foc mediu. Se amestecă în mod regulat până când zahărul s-a dizolvat, apoi se îndepărtează de pe foc. Se lasă să se răcească, apoi se toarnă într-o sticlă și se depozitează în frigider.

Pentru a prepara această băutură ai nevoie de:

  • 3 părți de cafea preparată (fie proaspăt făcută și răcită, fie rămasă de dimineață)
  • 2 părți suc de lămâie proaspăt stors
  • 1 parte sirop de lămâie
  • 2 părți de apă tonică
  • cuburi de gheață (cuburi de gheață de cafea, da, există și trebuie să le încercați)

Se combină toate ingredientele într-un pahar și se amestecă energic. Aceasta este, desigur, varianta simplă și neprofesională de preparare. Dacă ai un shaker la îndemână, combină toate ingredientele și utilizează metoda mai fancy de preparare, apoi toarnă conținutul într-un pahar. Adaugă mai multă apă tonică, dacă este necesar.

Tot ce mai rămâne de făcut este să savurezi această băutură și să le împărtășești și prietenilor această rețetă.

Sprudge-IcedCoffeeLemonade-AnnaBrones-Iced-Coffee-at-Da-Matteo-from-Above-740x494

Sursă foto și rețetă.

Despre Alexandra Duica

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*