27 Mai 2018

Steam Coffee Shop, cafea de specialitate într-un To Go!

De mai bine de o lună, pe lista cu locuri de vizitat a iubitorilor de cafea s-a strecurat un nume nou: Steam Coffee Shop, deschis la începutul lui decembrie în Strada Uruguay nr. 22. Steam este coffee shopul care transformă rutina consumatorilor de cafea, aducând în drumurile lor zilnice cafeaua de specialitate.

Conceptul coffee shopului este unul pe cât de simplu, pe atât de frumos. Steam își propune să creeze în cele mai mici spații din București locuri în care să prepare și să servească cea mai bună cafea. Produsul  vedetă  este To Go-ul, iar cei 12 metri pătrați dedicați cafenelei găzduiesc barista profesioniști, care pot controla foarte bine calitatea boabelor. Echipa Steam a unit oameni cu o bogată experiență și pasiune pentru cafea. Dani Ursan, Vlad Buda și echipa de la prăjitoria Origo și-au propus să răspândească sau să întâmpine pofta pentru cafeaua de specialitate în cât mai multe colțuri ale Bucureștiului. Vlad este campion Brewers Cup, atât el cât și Dani fiind barista profesioniști cu experiență internațională în acest domeniu. Boabele sunt prăjite de Origo, locul care prin educație și profesionalism a oferit o perspectivă nouă asupra cafelei.

Steam Coffee Shop-2
Steam Coffee Shop-1
Deschiderea Steam a fost sărbătorită printr-un eveniment special: timp de 8 zile, în perioada vacanţei deiarnă, echipa Steam s-a mutat la Londra. Pop-up store-ul Steam a fost găzduit de renumitul coffee shop Prufrock Coffee, iar întreaga experienţă s-a datorat unei colaborări între coffee shopuri de specialitate, pentru a dezvolta comunitatea pasionaţilor de cafea. Mai mult decât atât, întreaga sumă strânsă de Steam în urma vânzărilor din ziua de Crăciun a fost donată către copiii de la Hospice Casa Speranței. ,,Ideea  pop-store-ului  la  Prufrock  Coffee  ne-a  venit  când  am  aflat  programul  lor  de  sărbători.  Îi cunoșteam pe Gwilym Davies şi Jeremy Challender (n.r. owner-ii Prufrock Coffee) și, pentru că de Crăciun urmau să închidă, le-am propus să mergem noi acolo, să preparăm cafea. Timp de 8 zile, am deschis unpop-up store în Prufrock Coffee. Cafeaua pe care am servit-o a fost prăjită de Origo, în România, și am primit foarte multe aprecieri pentru preparatele pregătite. Am demonstrat că și la noi în țară există ocultură a cafelei  și, mai ales, am pus Steam și România pe harta internațională a cafelei de specialitate”, povestește Vlad Buda – Barista și Co-owner Steam.

Steam Coffee Shop-4
Steam își așteaptă oaspeții cu un meniu gândit special pentru a pune în evidență claritatea gustului și aromele complexe ale cafelei. În varianta preparată la espressor, cafeaua întâlnește dulceața laptelui și îi încântă pe iubitorii ei cu trei varietăți: 100 ml, 170 ml sau 270 ml (diferite în funcție de cantitatea de lapte adăugată). Pasionații, dar și cei care își doresc să experimenteze un alt gust, pot alege cafeaua preparată după o metodă alternativă, la Aeropress, cu arome clare, vibrante, fără lapte sau zahăr. Alături de cafeaua proaspăt prăjită, în meniul Steam se mai regăsesc o rețetă proprie de cacao cu lapte și o infuzie de ghimbir, inspirată de aromele asiatice. Zâmbetele și voia bună sunt din partea casei și însoțesc fiecare TO GO care pleacă de la Steam împreună cu oaspeții, zi de zi. Primul coffee shop Steam s-a deschis în Strada Uruguay, numarul 22, Piata Charles de Gaulle, iar în luna februarie urmează să fie inaugurat și cel de-al doilea coffee shop, în Piața Romană.

Despre Alexandra Blaș

heavy smoker. coffee lover. big spender. all-time tourist wanna-be. a good friend. shower singer & bedroom dancer. whimper.

Un comentariu

  1. Intrebarea e: au cafea buna de vanzare ? Ce am cumparat in tara are practic acelasi gust, desi pachetele sunt diverse.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*