20 Apr 2018

CAPTAIN BEAN, coffee bike. La Cluj.

Bogdan Pandea (22 de ani), un tânăr antreprenor, a început o afacere inedită la Cluj – cafeneaua pe roţi. El a transformat o bicicletă într-o adevărată cafenea ambulantă. Cadrul din faţă a fost modificat astfel încât să susţină o tejghea din lem, lăcuită frumos, pe care scrie cu litere mari : “CAPTAIN BEAN, coffee bike”.

646x404 (1)
Pe tejghea stă expresorul de cafea, o râşniţă şi nişte siropuri pentru cei cu gusturi mai exotice. Sub tejghea este un mic frigider, iar în spatele tejghelei a fost amenajată chiar şi o chiuvetă mică. Întreaga cafenea cântăreşte circa 100 de kilograme şi are un avantaj important: merge singură după clienţi. Stilul milităresc se vede şi în vestimentaţia lui Bogdan, care are pe cap o beretă roşie, dar şi din logo-ul de pe paharele de cafea – o faţă stilizată de ofiţer.

646x404
“Încercăm să fim altfel. Captain Bean (Căpitanul Boabă-nr) vine de la faptul că tatăl meu lucrează în MAPN şi am visat de când eram mic să fiu soldat. Captain Bean sunt eu. Am căutat ceva care să mă reprezinte. Posibil să nu fie bun numele, vedem la sfârşitul zilei, câţi clienţi am avut”, explică zâmbitor clujeanul. Din modul în care merg afacerile, se pare că numele a fost bun: “Am deschis luni, pe 3 februarie, şi avem zilnic în jur de 80 – 100 de clienţi”, explică tânărul. Cafeaua costă între 3 lei şi 7 lei.

Puteți citi întreaga poveste aici.

Despre Alexandra Blaș

heavy smoker. coffee lover. big spender. all-time tourist wanna-be. a good friend. shower singer & bedroom dancer. whimper.

18 comentarii

 1. Super ideea! Pe când un Captain Bean și-n alte orașe?
  Câte o cafenea ca asta ar fi bună la parterul fiecărei clădiri.

 2. te rog spunemi de unde ai cumparat coffe bike si la ce pret as fii interesat si eu aici in deva de asa ceva

 3. Te rog ajuta-ma cu niste sfaturi pentru a cumpara sau a construii un coffe bike ca al tau.
  Multumesc

 4. Desi sunt din Cluj, nu am avut ocazia sa ma inatlnesc cu „Capitanul Boaba” :)).
  Oricum, felicitari pentru idee si te anunt ca putem sa te ajutam cu paharele
  de acrton To Go personalizate „Captain Bean”, suntem producatori si tot din CLuj:).

 5. sal am facut si eu un coffee bike dar am probleme cu primaria din bucuresti si nu stiu ce sa fac.
  daca ma poti ajuta cu un sfat saau unde trebuie sa merg.daca imi poti spune ce autorizati ai optinut.

  Iti multumesc si astept un raspuns de la tine

  O zi buna si multa bafta. tel 0726 753 703 cristi

 6. salut m-ar interesa si pe mine sa cumpar o astfel de bicicleta dar mai intai treb sa aflu niste detalii cum ar fi pretul ei… ce documente imi trebuiesc si ce taxe a-si avea de platit multumesc frumos

 7. Super idee, sa speram ca vor aparea si in alte orase…

 8. Sal capitane am si eu o rugaminte la tine,te rog sa mi spui si mie de unde ai procurat aparatul de cafea.Pt ca eu am unu dar este cam greu si este cam voluminos.Multumesc si astept si eu un raspuns de la tine.O zi buna.

 9. Super idee as dori sa fac si eu in bucuresti una dar nu stiu ce investitie ar fi necesara si xat de profitabila este daca imi poti spune suma onvestita si numaru de cafele pe zi as fi recunascator

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*