22 Apr 2018

Acasă, la Camera din Față

Și-o să mă întrebați, probabil, cum adică ‘acasă, la Camera din Față‘? Exact așa. Pentru că atmosfera-i cam aceeași: oameni frumoși, vorbăreți și pasionați de ceea ce fac, exact cum îți poți descrie cei mai buni prieteni. Iar dacă vrei să pui de-o cafea în gașcă și nu vrei să-i înghesuiești în livingul în care tocmai ai făcut curat, le dai întâlnire pe Mendeleev 22 și cam asta-i toată munca. Odată ajuns pe străduță, n-ai cum să ratezi cafeneaua: saci de cafea ce îmbracă scaunele, mese de cusut, flori agățate-n linguri mari de lemn și-o mână de oameni frumoși ce-ți amintesc de copilărie.

147 (Copy)          15 (Copy)

La recomandarea stimabilului Laurențiu Ștefan (despre el vă povestesc mai multe mâine), am încercat Syphon Coffee, o dată cu India și a doua oară cu Jamaica; personal, aș merge în continuare pe India, dar e strict treabă de gust. Încercați-le toate, să nu spuneți că n-ați știut. Întreg procesul de preparare are loc sub nasul tău și îți este explicat pe îndelete (vă dați seama, dacă am înțeles până și eu?) 🙂 Culoarea ce aduce cu coniacul, procesul în sine, gustul de după câteva minute, toate m-au făcut să-mi doresc să mă întorc la ei cât mai repede.

140 (Copy)   8 (Copy)

Pentru că nu mă dau niciodată înapoi, i-am rugat să-mi recomande diverse. Astfel, pot să vă spun că Matcha Frappe sau Matcha cu înghețată trebuie încercate neapărat. Deși puțin mai costisitoare, 25 de lei, respectiv 30 de lei, pudra de ceai verde japonez în combinațiile de mai sus s-a potrivit la fix cu vremea de afară și ne-a dat energia de a bea și mai multă cafea. 🙂

143 (Copy)   144 (Copy)

Meniul e plin de ceaiuri și cafele, calde sau reci, dintre cele mai diverse. Unde mai pui că furnizorul de cafea al Camerei din Față este și furnizorul Casei Regale (dacă plănuiați să mă-ntrebați de garanție). Prețurile sunt decente, atât la cafea, cât și la ceaiuri: pornesc de la 4 lei (4!!!!) și pot ajunge până la 30 de lei, vezi Matcha de mai sus. Pentru că nu ne mai dădeam plecați de acolo, am mai avut timp să încercăm un espresso, un latte rece, un cappuccino, un ceai verde cald și un altul rece, al cărui nume numa’ Bursuca-l știe. Dar a fost tare bun, asta am stabilit cu toții.

20 (Copy)   27 (Copy)

156 (Copy)   172 (Copy)

Ce-ar mai trebui să știți: atmosfera de acolo face mai mult decât nota de plată, deși-i asemănătoare cu ce-am văzut la Paris, poveștile sunt dintre cele mai frumoase, oamenii de acolo sunt dintre cei mai răbdători. Cafeaua și ceaiul se pot lua și-acasă, la fel dulcețurile și șerbetul. Dacă sunteți cuminți, puteți să faceți și baloane de săpun. 🙂 Un loc în care ne vom întoarce cu drag și pe care îl vom recomanda la fel. Data viitoare mergem împreună?

65 (Copy)

Mai multe poze găsiți pe pagina de facebook.

Și-o să mă întrebați, probabil, cum adică 'acasă, la Camera din Față'? Exact așa. Pentru că atmosfera-i cam aceeași: oameni frumoși, vorbăreți și pasionați de ceea ce fac, exact cum îți poți descrie cei mai buni prieteni. Iar dacă vrei să pui de-o cafea în gașcă și nu vrei să-i înghesuiești în livingul în care tocmai ai făcut curat, le dai întâlnire pe Mendeleev 22 și cam asta-i toată munca. Odată ajuns pe străduță, n-ai cum să ratezi cafeneaua: saci de cafea ce îmbracă scaunele, mese de cusut, flori agățate-n linguri mari de lemn și-o mână de oameni frumoși ce-ți…

Verdictul BlogDeCafea.ro

Atmosferă și design
Meniu
Servire
Prețuri

User Rating: Be the first one !
100

Despre Alexandra Blaș

heavy smoker. coffee lover. big spender. all-time tourist wanna-be. a good friend. shower singer & bedroom dancer. whimper.

3 comentarii

  1. a cui este Camera din fata daca nu va suparati !!??!!

  2. pe surse, a unor patru prieteni, intre ei 🙂 – Paul Licsor, Calin Goia, Gabriel Constantin si Radu Chije.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*