27 Mai 2018

5 locuri unde poți bea o cafea excelentă în București

bucharest-sprudge

Românul Cosmin Mihailov a scris pentru site-ul Sprudge.com despre localurile ce servesc o bună cafea în capitala României. Cosmin a venit cu nu mai puțin de cinci astfel de recomandări, lăudând cafenelele din București și oferind puțină istorie băuturii preferate.

Prima cafenea la care face referire este Origo, pe care Cosmin o consideră drept trendsetter-ul cafenelelor bucureștene. Origo a fost prima cafenea deschisă aici și poate fi găsită pe Strada Lipscani nr. 9. Localul este destul de popular în rândul bucureștenilor, în special pe timpul verii, atunci când își deschid și terasa.

Pe Mihai Eminescu nr. 182 se găsește Guido, cafeneaua lui Adrian Simion și a Florianei Vlaicu. Dacă el este un adevărat antreprenor, ea a fost prima finalistă din România a competiției „World Coffee in Good Spirits Championships”. Guido e înconjurat de mai multe blocuri din perioada comunistă, oferind un contrast între vremurile apuse și cele moderne trăite de români.

Cafeneaua M60 este deosebită prin lipsa de prejudecăți cu care vă întâmpină. Aici, atât românii cât și turiștii pot experimenta diverse cafele speciale fără a simți presiune și a fi judecat atunci când adaugi zahăr ori lapte în cafeaua neagră. M60 se află pe strada D.I. Mendeleev nr.2.

Vlad Duba și Dan Ursan și-au urmat visul și au deschis în București, pe strada Uruguay nr. 22, cafeneaua Steam. Înainte de asta, cei doi au lucrat în Berlin pentru unele dintre cele mai bune localuri de acolo, precum Rostatte Berlin și Chapter One. Cu un meniu aparent simplu, Steam oferă unele dintre cele mai bune cafele filtrate și espresso din oraș.

Ultima recomandare a lui Cosmin este Creamier, cafeneaua-gelaterie despre care v-am povestit deja. Mai multe informații despre cele cinci cafenele pe care le-am prezentat pe scurt mai sus puteți afla chiar de la sursă, citind articolul integral de pe Sprudge.com.

Despre Alexandru Ion

Cred în puterea cafelei în orice situație, căci fără ea zilele mele n-ar mai fi la fel. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*