20 Apr 2018

Unde învățăm cum se prepară cea mai bună cafea?

Parcă din ce în ce mai mult simțim nevoia unor persoane calificate și profesioniste care să ne servească și să ne zâmbească la prima oră a dimineții când tânjim după cafea. Ar avea dublu efect și ne-am începe ziua cu spor. De asemenea, parcă ți-ai promis că anul ăsta te perfecționezi și vei face totul ca la carte. E deja luna Februarie, iar efectul promisiunilor făcute pe 1 ianuarie sub presiunea unui nou început parcă începe să dispară.

12646813-1270729836276201-6120044357846157409-o

Iată unele locuri unde poți învăța despre cafea sau profesionalismul meseriei de barista:

  • În cadrul Barista & Bartender School, cursurile se întâmplă la ei acasă pe Strada Călărașilor, iar dacă nu, le aduc la tine în oraș. Fie optezi pentru cursuri de barista basic sau complet, Latte Art sau Barista&Bartender, ei se asigură de performanța pregătirii tale.
  • Bartending Institute au un site foarte prietenos, iar în funcție de tariful pe care îl plătești, poți avea recomandări de angajare sau poți beneficia de barul mobil pentru petrecerea de absolvire între prieteni.  Poți opta pentru unul din cursurile de barman sau barista cat si pentru mixologie sau flair.
  • Școala de barmani, Barmania, au atât cursuri de barman, barista, somelier, director de bar sau cursuri doar de hobby. Totodată, au servicii de consultanță bar management pentru cine își dorește să îmbunătățească modul de funcționare al locației proprii.
  • Origo oferă traininguri private de barista, pentru cine își dorește un mod mai personal de învățare dar și workshopuri de home barista ca să înveți să faci cea mai bună cafea la tine acasă.
  • Guido este un magazin de cafea, prajitorie și școală care organizează cursuri de espresso, latte art sau de barista. Prețurile încep de la 400 până la 1000 lei.
  • Barista School  au locația pe strada Băniei și după cum povestesc pe pagina lor de facebook, au cursuri de brewing, cursuri de barista cu certificare internațională acreditată de SCAE sau curs de Cappucino+Latte art.

Dacă locuiești la Cluj, cursuri specializate pe espresso au cei de la Caffe River. Din păcate, nu sunt mai multe informații pe site, însă oferă detalii în broșura de aici.

Gata, acum că știi de unde poți alege, te poți apuca de treabă. Succes!

Sursă poză: Facebook Barista&Bartender School by Kaffa

 

 

Despre Roxana Bira

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*