20 Apr 2018

Știați că Turcia este considerată „țara cafelei la ibric”?

cafea la ibric

sursa foto: foodstory.stirileprotv.ro

Dacă sunteți iubitori ai cafelei la ibric, atunci cu siguranță Turcia se va dovedi una dintre destinațiile voastre de vacanță preferate! Nu doar că locul este considerat un reper al acestui fel de cafea, ba chiar există un mod de preparare specific, o metodă turcească pentru a face cafeaua la ibric să fie întocmai cum vă doriți!

Ce aveți de făcut? Întâi de toate trebuie să cumpărați cafea boabe și să o măcinați cu puțin timp înainte de a începe prepararea propriu-zisă la ibric. Astfel băutura va fi mai aromată și va avea un gust mai intens. Apa rece se pune într-un ibric, ținând cont de cantitatea pe care vreți să o preparați, iar pentru fiecare ceașcă de apă se adaugă o linguriță cu vârf de cafea și una mică de zahăr.

În Turcia cafeaua nu se face foarte dulce, ci doar cât să capete o notă mai deosebită. Se amestecă până ce cristalele de zahăr se topesc, după care recipientul e pune pe foc și se lasă la flacără mică. De îndată ce cafeaua din ibric s-a umflat o puteți lua de pe foc. După ce nivelul ei revine la normal puteți repeta de încă două ori același procedeu.

În final aveți de turnat puțină cafea în cești, după care urmează să puneți ibricul pe foc pentru ultima oară și să-l luați înainte ca băutura să se umfle prea mult. Tot ce aveți de făcut mai departe este să turnați și restul cafelei în cești pentru a duce la bun sfârșit metoda turcească de preparare a cafelei la ibric.

Dacă vă aflați în Turcia și preferați o altă variantă pentru cafeaua voastră atunci trebuie să știți că cea de tip espresso se găsește doar la barurile hotelurilor, în aeroport, restaurante și cafenele. Foarte mulți tineri preferă însă cafeaua solubilă și derivatele sale de tip 2 în 1 sau 3 în 1. Nu uitați să fiți foarte expliciți atunci când cereți o cafea în Turcia, pentru a nu primi cumva o simplă cafea la plic!

În cazul în care v-am făcut poftă de o cafea servită pe meleaguri străine, să știți că cei de la Paralela 45 au o ofertă specială pentru Antalya la ei pe site. Eu aștept să-mi spuneți dacă ați încercat să preparați cafeaua la ibric după metoda turcească și cum vi s-a părut!

Despre Alexandru Ion

Cred în puterea cafelei în orice situație, căci fără ea zilele mele n-ar mai fi la fel. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*