22 Apr 2018

Prăjitorii de cafea în București

De ce am alege cafea proaspăt prăjită în locul uneia ambalate? Oare nu toate cafelele sunt prăjite? Ei bine, ba da. Toate sunt, la un moment dat, însă diferența principală stă în modul în care sunt prăjite și momentul când se întâmplă prăjirea boabelor verzi. Pentru un gust intens și adevărat calitativ al cafelei, este indicat ca prăjirea să se realizeze cât mai recent cu data consumării și cumpărarea cafelei să se facă direct boabe. Astfel, se vor simți mult mai potențat aromele pe care le-a împrumutat cultura de cafea.

Cum facem să găsim locurile care să ne asigure de prospețimea unei cafele prăjite? Din fericire, există pasionați ai cafelei care au adus cu ei metodele originare de a pregăti cea mai bună cafea. Secretul stă într-o mașinărie care prăjește boabele verzi de cafea pentru a le da gustul ce ne bucură simțurile dimineața. Puteți cumpăra și testa mirosul sau gustul unor boabe proaspăt prăjite în următoarele locații din București:

Guido Coffee – sunt de găsit pe Str. Mihai Eminescu, nr. 182 și pe lângă prăjitoria proprie, mai au magazin și școală de barista. Pentru cei neconvinși de calitatea cafelei de specialitate proaspăt prăjită, aceștia pot participa la sesiunile de degustare organizate în fiecare sâmbătă de la ora 11. Sigur nu vei pleca acasă fără cel puțin un nou tip preferat de cafea.

Delicatese Florescu – te transportă în timp, fiind nu doar un loc de unde îți poți cumpăra cafea, ci și un spațiu în care trăiești istoria cafelei venită în București prin intermediul comunității de armeni. Domnul Gheorghe Florescu, transmite din pasiunea sa pentru cafea, în fiecare boabă de cafea vândută și servită în mica prăvălie de pe Str. Radu Cristian, nr. 6 lângă Piața Rosetti.

Origo – au fost primii curajoși care au venit cu prăjitoria proprie pe Str. Lipscani, nr 9. Este locul preferat al creativilor care vor să scape de aglomerația centrului vechi, dar și să guste o cafea bună, preparată ca la carte.

The Coffee Map – pe Str. Radu Beller, nr. 26 te va atrage prin designul locației și prin varietatea de  opțiuni a cafelei de specialitate, de cea mai exclusivistă alegere.

Sarkis Cafe – au prăjitorie proprie la pachet cu istorii de familie a celor care au dorit să schimbe gustul cafelei, perceput de români. Îi găsiți lângă Piața Gemeni, pe Str. Vasile Lascar, nr 105.

prajitor

Sursă poză: www.widemagazine.ro/

 

Despre Roxana Bira

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*