19 Ian 2018

Oliang sau cafeaua thailandeza

207-204-ice-coffee-on-khao-san-road-thailand

În Thailanda poți găsi cafea la aproape orice colț de stradă, în pungi de plastic și cu un pai pentru a o putea bea. Ce-i drept, nu arată foarte atractiv, însă se pare că are un gust delicios. Cafeaua thailandeză este numită în mod tradițional Oliang sau Oleng.  

Acest timp de cafea este foarte ușor de pregătit și acasă; secretul constă în a folosi cafea mai puternică decât cea normală, pentru a păstra gustul de cafea, mai ales că va fi amestecată cu lapte dulce.

6171885955-cf6f083230-o

Ingredientele pentru a pregăti o astfel de cafea acasă (pentru două persoane):

  • 2 căni de cafea tare;
  • zahăr la cafea (dacă dorești);
  • 4-6 lingurițe de lapte condensat;
  • frișcă;
  • cuburi de gheață
  • cardamom (acesta este unul dintre ingredientele care face diferența dintre cafeaua thailandeză și alte tipuri)

Prepararea cafelei:

  1. Pune cafeaua (împreună cu Cardamomul) în filtrul de cafea și pregătește-o ca de obicei;
  2. În timp ce lași la răcit cafeaua (de preferat în frigider), adaugă într-un pahar 5-6 cuburi de gheață;
  3. Adaugă cafeaua și laptele condensat;
  4. Decorează paharul cu frișcă și bucură-te de cafeaua ta!

Până îmi voi pregăti și eu cafea thailandeză acasă, îl aștept pe Cristi (aka Chinezu) să-mi spună cum este într-adevăr această cafea. El va pleca pe 9 aprilie în Thailanda, iar în momentul de față mai caută un curajos care să i se alăture călătoriei! Află cum poți merge și tu în Thailanda pe blogul lui. Eu cred că merită! 

Adică, dacă vrei să mergi în Thailanda alături de Cristi, Ana Morodan, Alina Gherghe, Cosmin Tudoran şi fotograful Cristian Vasile, du-te în Băneasa Shopping City din Bucureşti, fă-ţi un selfie cu tuk-tuk-ul de acolo, apoi urcă-l pe reţelele sociale folosind hashtagurile #1selfie2thailand #baneasashoppigcity #ishopitravel.

Sursă info 1, 2

Despre Andra Enache

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*