22 Apr 2018

Little Zoo Cafe, cafeneaua în care bei alături de animale exotice din Asia și Africa

sursa foto: facebook.com/littlezoocafe

sursa foto: facebook.com/littlezoocafe

O cafenea a devenit cea mai nouă atracție în orașul thailandez Nonthaburi, cu o reclamă specială: aici se poate bea o cafea printre animale exotice, aduse din diverse locuri din Africa și Asia.

Feneci (vulpile desertului) și suricate (mamifere mici din familia mangustelor) sunt câteva dintre animalele pe care clienții le întâlnesc la Little Zoo Cafe, situată într-o liniștită zonă universitară din acest oraș învecinat cu Bangkok.

Exista diverse cafenele cu pisici și câini, dar niciuna cu animale ca acestea. Intenția mea este să le fac cunoscute și să le arat oamenilor cum trebuie să îngrijească și să respecte aceste mamifere„, explică pentru EFE, Wachiraporn Arampibulphol, proprietara localului.

Localul, recent deschis, a devenit o atracție nu numai pentru locuitorii din Nonthaburi, ci și pentru mulți alți thailandezi, care vin în oraș pentru a petrece câteva momente în compania acestor mascote.

De când am deschis cafeneaua, primim în medie o sută de persoane pe zi. Nu ne așteptam„, comentează cu entuziasm proprietara. „Toate trăiau la mine acasă, până ce m-am hotărât să deschid cafeneaua. Înainte de a le arată publicului, trebuie să treacă o perioadă de adaptare care variază între șase și zece luni. Sunt familia mea, nu le-aș expune niciunui pericol„, spune Wachiraporn, în timp ce ține în brațe o marmotă.

Cafeneaua are restricțiile ei: înainte de a intra, clienții trebuie să se spele pe mâini și să se descalțe, iar înăuntru sunt sub supravegherea personalului, care îi informează ce au de făcut pentru a nu deranja animalele.

La etaj, mai spațios, consumatorii stau pe jos, în fața unor măsuțe joase. În spatele unui paravan de sticlă sunt leagăne și un tobogan unde mascotele se joacă în voie. Un fenec se odihnește, fără a părea că îl deranjează sunetele ascuțite lansate de o suricată.

Despre Alexandru Ion

Cred în puterea cafelei în orice situație, căci fără ea zilele mele n-ar mai fi la fel. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*