20 Apr 2018

La Pavoni, un brand cu istorie în producerea aparatelor de cafea

Cafeaua a devenit un subiect tot mai prezent în ultima perioadă în viața mea așa că nu-i de mirare că vorbesc tot mai des despre această băutură atât de necesară în anumite zile sau perioade, cum ar fi sesiunea.

Stând de vorbă cu un prieten și povestind despre cafea, am descoperit un nou brand, italienesc La Pavoni, producător a diverse aparate de preparare a cafelei, care mi-a atras din prima secundă atenția.

Istoria acestui brand începe în anul 1905, la Milano, sub numele de La Pavoni Spa, mulțumită lui Desiderio Pavoni, într-un micuț atelier de pe strada Parini. Prima sa invenție a fost brevetată de Luigi Bezzera, la 1 Septembrie 1902, dând astfel viață primei mașinării de cafea espresso, pentru barul numit ”Ideale”.

Încă de la începuturile sale, compania a fost implicată în cercetarea și dezvoltarea de noi produse, de proiectare, producție și vânzare. Pentru a crea farmecul și istoria acestor produse italiene, La Pavoni au apelat la talentul și măiestria unor designeri celebrii, precum Giò Ponti, Alberto Rosselli, Antonio Fornaroli sau Bruno Munari.

Produsul La Pavoni  care mi-a stârnit curiozitatea se numește La Pavoni PC-16 Professional Espresso Machine, Chrome.

41F7Q63XPVL

Sursă: lapavoni.com, amazon.com. 

Despre Alexandra Duica

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*