19 Feb 2018

Kopi Luwak – cea mai scumpa cafea din lume

Cum credeți că arată cea mai scumpă cafea din lume? Se pare că numele ei este Kopi Luwak, se găsește doar în câteva locuri pe pământ și costă 400 de dolari kilogramul.

Paradox-hermaph-060924-ltn

Acest tip de cafea este unul destul de neobișnuit. Aceasta de obține din boabe care au fost mai întâi ingerate de către animalul civeta de palmier, și mai apoi expulzate prin excremente. Da, ați citit bine!

 

Kopi-Luwak-Indonesia-coffee-bean

De ce este această cafea atât de specială? Procesul prin care trece cafeaua este unul interesant. O parte a bobului de cafea nu este digerată, ci chiar modificată din punct de vedere chimic de către enzimele din tubul digestiv al civetei (sau Paradoxurus hermaphroditus). Excrementele sunt recoltate, spălate cu grijă și prăjite doar puțin, pentru a nu distruge aroma pe care o dobândesc în urma procesului prin tubul digestiv al animalului.

Cafeaua asta este recoltată doar în anumite părți ale lumii: Vietnam, sudul Indiei, insulele Jawa, Sumatra, Bali, Sulawesi, Filipine și Timorul de Est. Iar o cană Kopi Luwak costă în Londra sau New York între 30 și 100 de dolari. Ce părere ai? Tu ai încerca așa ceva? 🙂

 

 

Sursă info

Sursă foto 1, 2

Despre Andra Enache

2 comentarii

  1. Pai si nimic despre contraindicatile cafelei?

  2. Se pare ca celebra Kopi Luwak a fost detronata de catre Black Ivory. Same shit, difera animalul :))
    Vezi aici mai multe detalii: http://demoiselle.ro/incredibil-cea-mai-scumpa-cafea-din-lume-se-produce-din-fecale-de-elefanti/

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*