20 Apr 2018

Efectul de domino al inițiativei NESCAFÉ: cum asigură cafeaua generațiilor viitoare

NESCAFÉ

În această săptămână a avut loc, în cadrul Grădinii Botanice din București, evenimentul „Efectul de domino al inițiativei NESCAFÉ„, în cadrul căruia au fost prezentate informații despre inițiativa pe care NESCAFÉ o desfășoară la nivel global pentru a asigura o cafea de calitate și accesibilă generațiilor viitoare.

Acțiunile dezvoltate de NESCAFÉ în comunitățile de fermieri au fost explicate în detaliu de cei trei invitați: Romel Francisco Castaño Santiago – fermier de cafea din Columbia, Wilson Rodrigo Osorio Vernaza – expert agronom, Nestlé, și Silvia Sticlea – Division Executive Manager, Nestlé România.

Planta de cafea se numără printre speciile sensibile la diversitate genetică, dăunători și schimbări de climă. Expunerea constantă la acești factori va duce, în viitorul apropiat, la diminuarea producției de cafea, iar, pe termen lung, planta de cafea va fi pusă în pericol.

Din acest motiv, în 2010, NESCAFÉ a demarat o inițiativă globală pentru a susține comunitățile de fermieri care cultivă cafea.

Legile fizicii ne învață că fiecare acțiune are un efect. Precum piesele unui domino, ceea ce facem astăzi se poate resimți nu numai acum, dar și în viitor. Această regulă se aplică și în cazul cafelei, al doilea cel mai comercializat bun la nivel global, care are nevoie de ajutor pentru a fi disponibilă pentru generațiile viitoare.

Venit pentru prima oară în România, Romel Francisco Castaño Santiago, un fermier de cafea din Columbia, a povestit în cadrul evenimentului ”Efectul de domino al inițiativei NESCAFÉ” despre provocările pe care le întâmpină în îngrijirea plantei de cafea:

„Planta de cafea este sensibilă și are nevoie de o atenție deosebită. Fie că este vorba de dăunători, fie de schimbările de vreme din anumite perioade, recolta poate fi afectată. Este foarte important să știi ce trebuie să faci în aceste situații. De aceea, apreciez foarte mult ajutorul pe care NESCAFÉ mi-l oferă. De la reprezentanții lor am învățat cum să am grijă de plantație, cum să cultiv arbori rezistenți la rugina plantei de cafea (o ciupercă la care planta de cafea este vulnerabilă), din răsadurile primite de la ei, și cum să îmbunătățesc constant procesul de cultivare a cafelei. Toate aceste schimbări m-au ajutat să îmi dezvolt și să îmi îmbunătățesc afacerea.”

La fel ca o piesă dintr-un domino, România are un rol important în susținerea inițiativei, despre care ne-a povestit mai multe Silvia Sticlea, Division Executive Manager, Nestlé România:

„Inițiativa NESCAFÉ este o componentă importantă a obiectivului nostru de a contribui la un viitor sustenabil al cafelei. Este important să desfășurăm acțiuni prin care să ne asigurăm că și generațiile viitoare se vor putea bucura de o cafea de calitate, la un preț accesibil. De altfel, această inițiativă are un impact și asupra noastră, pentru că românii savurează 15 căni de cafea NESCAFÉ pe secundă.”

Infografic-Procesul de productie al cafelei

Despre Alexandru Ion

Cred în puterea cafelei în orice situație, căci fără ea zilele mele n-ar mai fi la fel. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*