27 Mai 2018

Cele mai celebre branduri de cafea din lume

Nu mai e un secret pentru nimeni, cafeaua a devenit parte din viaţa fiecăruia, fie ca o bem, fie că ne-am înconjurat de oameni care o fac. Oamenii beau cafea din motive dintre cele mai diverse: să mai reziste câteva ore sub apăsarea unui dead-line, să se reîmprospăteze, pentru că e delicioasă, pentru că are numeroase beneficii, pentru că ajută la pierderea în greutate sau la prevenirea cancerului sau a accidentelor vasculare/celebrale. Chiar şi medicii recomandă o cafea neagră pentru a preveni atacurile de cord. Fiind un produs pe care îl consumăm zilnic, e bine să ştim care-s cei mai pricepuţi în ale cafelei.

Încă n-am săpat adânc problema, dar cred că putem vorbi lejer de mii de branduri de cafea în întreaga lume. Astăzi vorbim despre cele mai populare branduri de cafea.

1. Folgers

Flogers
Despre brandul preferat al locuitorilor Californiei se spune că te trezeşte ‘brusc’. Aromă foarte puternică şi, spun tot ei, un miros foarte plăcut.

2. Maxwell House

Maxwell-House
Tot din Statele Unite vine şi Maxwell House şi dispune de sortimente dintre cele mai variate, ca Irish Cream, Latte sau Mocha. Cei ce o preferă spun că mirosul ei este unul liniştitor. Măcar pentru asta ar trebui s-o încercăm mulţi dintre noi. 🙂

3. Starbucks

Starbucks
Foarte faimos în Statele Unite şi, de ceva ani în întreaga lume, Starbucks este un brand recunoscut pentru aroma puternică. Probabil unul dintre cele mai iubite branduri de cafea.

4. Flogers Cafe House

Flogers-Café-House
Un brand Flogers, ‘Casa Flogers’ include numeroase arome şi ‘derivate’, dintre care amintim Irish Cream, Cappuccino, Latte sau Mocha.  Americanilor le place Flogers, asta-i clar! Diversitatea aromelor le-au mărit considerabil profitul.

5. Boss Coffee

Boss-Coffee
Un fel de #likeaboss, m-a băgat puţin în ceaţă. Citesc c-ar fi produsă tot de Statele Unite ale Americii, apoi că-i un produs Japonez. Apoi aflu că au ceva sortimente de cafea pentru diabetici sau un sortiment, spun ei unic, cu aromă de mentă. Un lucru-i sigur: din 2006 Tommy Lee Jones a devenit imaginea lor.

6. Millstone

Millstone
Un alt brand de cafea despre care se spune că stă bine la capitolul aromă. Cei ce o preferă spun aşa: ‘Dacă ai de lucru toată ziua, bea o cană de cafea dimineaţa; dacă ai de lucru întreaga noapte, bea un espresso şi vei fi în stare să conduci lumea!’.

7. Nescafe

Nescafe
Uite-aşa am ajuns la cel mai popular şi delicios brand de cafea din toate timpurile. Strong, mild sau light, Nescafe a cucerit lumea cafelei şi datorită preţului accesibil. Pufoasă. Cremoasă. Spumoasă. 🙂

8. Seattle’s Best

Seattle’s-Best
Brandul din Seattle e recunoscut pentru varietatea aromelor şi pentru faptul că au introdus pe piaţă cafeaua ce ajută la pierderea în greutate. N-aţi fi ghicit, dar este unul dintre cele mai mari branduri de cafea.

9. Eight o’ Clock

Eight’o’clock
Eight e o companie foarte populară în Statele Unite, dar şi în Noua Zeelandă sau Europa. Aşa cum îi spune şi numele, cafeaua Eight o’ Clock te menţine ‘proaspăt’ de la 8 la 8. Lansat în 1858, este cel mai vechi brand de cafea.

10.  Moccona

Moccono
Cu o istorie considerabilă în spate, Moccona vine de undeva din Australia. Se spune că nimeni nu va regreta vreodată că a încercat acestă cafea, disponibilă în numeroase game, de la clasic la gourmet.

Am mai învăţat ceva azi… 🙂

Despre Alexandra Blaș

heavy smoker. coffee lover. big spender. all-time tourist wanna-be. a good friend. shower singer & bedroom dancer. whimper.

9 comentarii

 1. Probabil ca top-ul asta e facut de americani, ca daca ar veni vorba de gusturile europenilor cred ca grila ar sta altfel.
  Eu unul am un aparat automat de cafea si fac o treaba buna cu ea folosind boabe Lavaza.
  Te trezeste instant, si nu mai spun de gust… si inca ceva… fara zahar.
  In zile de lucru greu e combustibil, nu alta

 2. O cafea foarte buna si certificata ecologica este cafeaua olandeza Simon Levelt. O cumpar de la magazinul eco Biocarmen din Galati http://www.biocarmen.ro

 3. O lista de branduri care nu corespunde adevarului nici mondial nici european.

 4. Acest top este sigur făcut de americani. Sunt mii de branduri de calitate dar printre primi sigur sunt branduri italienești. Lavazza este doar un brand renumit,calitatea iei este foarte slaba, spun asta ca și profesionist în arta cafelei și pot spune ca, o cafea buna și care sa respecte toate etapele și sa păstreze calitatea din 1920 pana azi, am gustat-o în Italia la Napoli și se numește caffè Moreno. Am rămas plăcut surprins ca va fii prezent și pe piața românească find adusa de un italian bine înțeles.

 5. hedone cafe merita incercat dar facut de un barista cum am baut astazi in videle

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*