20 Apr 2018

Carte și cafea, numa’ bune pentru vremea de afară

Cine mai vrea o carte bună și-o cafea la fel? 🙂

Avem, cum v-am obișnuit, o carte de la Editura Univers și o cafea bună de la Contego Coffee. Pentru că, așa cum am tot spus, merg bine împreună.

Despre cafeaua de astăzi știm că are o aciditate IMG00819-20130917-0909scăzută, o dulceață naturală plăcută cu nuanțe de miere, mirodenii și malț. Și mai știm că vine de departe, din Papua Noua Guinee. Apoi, în urma unei degustări de acum vreo două săptămâni, cei de la Contego Coffee ne-au spus că participanții au clasat-o pe primul loc, fiind foarte încântați de aroma specială. Tot ei au spus că orice trebuie să o încerce. 🙂

Alături de cafea, Editura Univers vă propune astăzi romanul lui Raimundo Carrero, Inima mea e sora lui Dumnezeu

inima-mea-e-sora-lui-dumnezeuSingurătatea, lispa afecţiunii familiale şi plictisul unor zile cu nimic diferite una de alta sunt temele de fundal ale romanului lui Raimundo Carrero, Inima mea e sora lui Dumnezeu, pentru care autorul brazilian a primit Premiul São Paolo. Camila, fiica unor brazilieni bine plasaţi în societate, doreşte ieşirea din platitudinea instalată în existenţa şi profită de prima şansă care-i iese în cale. Şansa se numeşte Leonardo, un tânăr care-şi împarte timpul între cântatul la saxofon şi conducerea unei organizaţii religioase, „Soldaţii Patriei lui Hristos”. Descoperind voluptăţi mistice de care nu se credea capabilă, Camila intră în jocul lui Leonardo şi îşi înscenează propria răpire. Mizând pe îngrijorarea pricinuită părinţilor şi disponibilitatea lor de a  plăti o răscumpărare ce urma să fie trecută în contul sectei, Camila nu ia în calcul inerţia familiei şi încremenirea lor în obişnuinţele zilnice. Astfel, că mama rămâne indiferentă la ameninţările „răpitorului”, continuând să-şi înghită propria nefericire, iar tatăl nu renunţă la lectura ziarului, nici când telefoanele se înmulţesc. Nepăsarea părinţilor o împing să accepte condiţiile mizere pe care Leonardo i le poate oferi (o casă dezafectată, o viaţă la limita leglităţii), dar Camila trece peste acestea, cuprinsă fiind de fiorul predicilor şi de iubirea mistuitoare pentru prietenul său. Experienţele extatice, dar şi nevoile supravieţuirii o aduc pe femeie în starea multiplelor dedublări; astfel, ea este, pe rând sau în acelaşi timp, atât prostituata Raquel, Mariana – fata abuzată, cât şi Isis, o preoteasă modernă a plăcerilor. Identităţile se amestecă şi se topesc într-o poveste care scapă din limitele realismului.

Acum, pentru a participa la concurs, ar fi esențial să fiți în București. Doar de data asta, pentru că premiul îl veți ridica personal duminică, de la Festivalul Internațional de Ceai și Cafea, căci acolo vom fi tot weekendul. Acum, pentru a intra în ‘cursă’, trebuie doar să-mi lăsați un comentariu în care să-mi spuneți ce cărți ați vrea să mai pună la bătaie Editura Univers. Aruncați un ochi pe site-ul lor și reveniți cu dorința în comentarii. Concursul se încheie sâmbătă, 19 octombrie, la ora 20.00. Câștigătorul va fi ales cu ajutorul random.org și e așteptat duminică la Sala Dalles să-și ridice premiul. Merge? 🙂

____

Later edit: cartea și cafeaua merg la comentariul cu numărul doi, LoriD. Congrats!

Despre Alexandra Blaș

heavy smoker. coffee lover. big spender. all-time tourist wanna-be. a good friend. shower singer & bedroom dancer. whimper.

4 comentarii

  1. Nicoleta Simionescu

    James Joyce – Exilati

  2. Sebastian Barry – Jurnalul ascuns

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*