17 Ian 2018

Caffe Tabiet ne place!

Și vă spun și de ce: pentru că n-au doar idei bune, le și pun în aplicare. Și-acum să vă explic. Caffe Tabiet s-a născut din pasiune pentru cafea și ‘rulează’ cu aceeași pasiune. Mai mult, oamenii de acolo sunt atât de pasionați încât s-au hotărât să insufle pasiunea și altora.

Așa a apărut și ideea degustărilor de cafea, având scopul de a-și educa toți consumatorii. Un mare plus, dacă mă întrebați pe mine. Evenimentul a fost unul reușit, oamenii curioși, iar cafeaua bună. Abia aștept degustările viitoare și tare m-aș bucura să mă întâlnesc acolo cu mai mulți cititori ai blogului.

1234263-208938692608322-382189779-n
Cu 20 de ani de experiență în prepararea cafelei, Sherif Abdala, un barista de excepție, ne-a ghidat pe tot parcursul degustării, ne-a dezvăluit povești din călătoriile sale în lumea cafelei, ne-a spulberat mituri, iar pe mine a reușit să mă fascineze. Ne-a vorbit despre cafea de origine și despre procesele de prăjire, despre cum se identifică gustul și aroma cafelei, despre cum se degustă corect o cafea.

1185095-208939679274890-928550177-n
Timp de mai bine de trei ore am degustat cinci cafele: Brazilia Santos – interesantă, dulce, cu o aciditate scăzută, cu un gust de nucă și excepționale note de ciocolată dulce amăruie; India, de departe preferata mea de după toate degustările de până acum – echilibrată și ușoară, cu un corp pronunțat, aciditate scăzută și note subtile, picante; Ethiopia – cu arome diferite de la lot la lot, e delicioasă ca o piersică bine coaptă; Honduras – cu o aromă dulceagă, puternică și o aciditate scăzută și Tazmania Tanzania (inside joke, data viitoare ar fi bine să fiți prezenți). 🙂

73243-208937955941729-1321915947-n
Cafeaua, atât cea comercializată în locaţiile Caffe Tabiet, cât si cea vândută vrac, în sistemul de self service, este proaspăt prăjită şi preparată în diferite retete şi în mai multe tipuri de echipamente profesioniste, fiecare în parte având propietatea de a pune în evidenţă aroma şi gustul cafelei. Și da, au și blendul lor propriu, iar eu abia aștept să le fac o nouă vizită.

1240516-554975544569448-698858939-n

În coffee shop poţi să îţi alegi singur boabele de cafea din sortimentul pe care ţi-l doreşti şi apoi să le macini singur, ducând cu tine acasă prospeţimea unei cafele de calitate. De la punctul de take-away îţi cumperi o cafea de origine la orice oră din zi şi din noapte, iar pentru relaxare şi savurarea unei cafele preparată după diferite reţete şi cu diverse echipamente profesioniste, merită să te retragi în salon.

Mai multe poze de la degustare găsiți aici.

Despre Alexandra Blaș

heavy smoker. coffee lover. big spender. all-time tourist wanna-be. a good friend. shower singer & bedroom dancer. whimper.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*