20 Apr 2018

Cafeaua Chemex, preparată acasă..sau la birou

Pentru că a trebuit să rămânem fără cafea la birou ca să ne folosim de Chemex-ul primit cadou de la Origo, ne-am gândit să împărtășim cu voi cum să-ți prepari o super cafea de specialitate în 2 pași…sau în 10 minute.

Chemex este un aparat cu un design este extrem de atrăgător. Unde mai pui că e același din 1941, de când a fost inventat?! Este conceput complet din sticlă, având un suport din lemn de jur împrejur, pe post de mâner. Tot dichisul se datorează inventatorului german Peter Schlumbohm, care este cunoscut pentru sinteza de nebunie și logică pe care o aplica operelor sale creatoare. Drept dovadă stă astăzi și Chemex-ul, o unealtă obligatorie în arsenalul oricărui entuziast al cafelei.

Un lucru extrem de special al acestui aparat este răbdarea cu care te obligă să umbli atunci când prepari cafeaua. Evident că tot ce ai nevoie e tot apă fierbinte și cafeaua proaspăt măcinată, la care se adaugă filtrele special confecționate tot de ei. Acestea se pun in formă de con, cu cele 3 părți mai groase înspre gura de turnare, fără a o acoperi complet. Se toarnă 30ml apă pentru a umezi filtrul și a încălzi cana. Se pune cafeaua, după care te așteaptă 4 minute în care să torni apa fierbinte în așa fel încât cafeaua să se infuzeze perfect.

Pare un proces destul de complicat, însă e incredibil de simplu și satisfăcător. Știi că la final, gustul atât de autentic al cafelei se datorează grijei tale față de proces. Nu mai spun că e foarte bun în pauzele de după prânz, când energia la lucru începe să scadă.

 

https://bluebottlecoffee.com/preparation-guides/chemex

Despre Roxana Bira

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*