20 Apr 2018

Am fost și I #PaidWithAPoem

20150323005635Așa cum am scris și săptămâna trecută, sâmbătă, de Ziua Internațională a Poeziei, compania Julius Meinl a avut o inițiativă destul de faină. Pentru a ajuta ca această zi internațională să nu fie uitată, dar și pentru a-și crește puțin vizibilitatea, au pus la cale campania #PayWithAPoem. Tot ce trebuia să faci era să te duci sâmbătă dimineața, între orele 9 și 11 într-una din cafenelele înscrise de ei în campanie și să îți comanzi o cafea pe care o plăteai cu o poezie.

Am fost și eu acolo. Mi-am luat colega de apartament și ne-am dus la Hanul Lui Manuc Bistro, pentru a savura împreună o cafea și a vedea despre ce este vorba.

IMG-20150321-103809

Imediat ce am ajuns acolo, eu și cu Alina ne-am așezat. Pe masă era clar vizibil că poți plăti cu o poezie. Vine chelnerul la noi și ne spune că în cadrul campaniei putem comanda doar espresso scurt sau espresso lung. Nu-i bai. Apoi ne spune că poezia trebuie să fie despre cafea, Hanul lui Manuc sau chelnerul care ne servește. A, da. Și că nu avem voie să copiem.

În timp ce mă chinuiam să compun minunata poezie, îi tot auzeam pe cei care lucrau acolo cum făceau diverse glume referitoare la ziua asta. Se distrau și ei. Când trecea pe lângă noi chelnerul mai arunca câte un „Nu copiați, da? Nu copiați de pe internet că ne prindem!”. Pot spune că mi-a fost puțin greu să compun o poezie, însă până la urmă am reușit. Sunt foarte curioasă acum dacă au făcut ceva cu aceste poezii.

Pe de altă parte, am fost puțin dezamăgită să constat că nu prea erau oameni în cafenea. Deși campania a fost promovată destul de mult, oamenii nu prea au făcut efortul de a face ceva diferit. Nu știu exact care este motivul, însă probabil au preferat să doarmă câteva ore în plus, așa, de sâmbătă dimineața.

Aceasta este poezia compusă de mine. Se poate și mai bine, așa este, însă promit ca pentru la anul mă pregătesc mai bine. 🙂

IMG-20150321-104459

 Voi ați fost? Cum vi s-a părut?

Despre Andra Enache

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*