20 Apr 2018

Despre

‘În spatele fiecărei persoane de succes stă o cantitate considerabilă de cafea’

Sau cel puţin aşa spunea o zicală. Dacă vreţi altfel, e felul meu de a vă spune că, dacă nu v-aţi săturat de mine pe blogdebere.ro sau pe blogul personal, mă puteţi găsi şi-aici, povestind despre cafea şi despre tot ce are sau ar putea avea legătură cu dânsa.

coffeeinbeer1

De unde trecerea asta de la bere la cafea? Simplu, din două motive (ordinea-i întâmplătoare): unul ar fi că mutarea mă scuteşte de discuţiile lungi cu maică-mea, alea în care îmi tot explică cum că berea nu-i treabă de domnişoare; nu vă faceţi probleme, n-am lăsat berea de tot, o să mai trec pe la ‘fetele şi berea’. Dar entuziasmul a venit odată cu cel mai bun Irish Coffee pe care l-am băut vreodată. Era noiembrie şi se întâmpla Barmaniada 2012, etapa de Barista. Şi-acolo am dat de puştiul care m-a pus pe gânduri; am mai spus asta şi cu altă ocazie, da’ mi-a vorbit despre cafea fix cu aceeaşi pasiune cu care-mi vorbeşte Chinezu despre bere. Şi-atunci am ştiut că despre cafea ar fi multe de zis şi c-ar fi bine s-o fac eu.

Şi-acum o să vă rog să aveţi răbdare cu mine;  şi eu sunt aici să mai învăţ şi să înţeleg cum stă treaba cu cafeaua. De exemplu, eu încă n-am reuşit să înţeleg de ce-i nevoie de cafea cu arome fructate, florale şi alte d’alea. E drept, problema asta o aveam şi cu berea. Dar asta cu cafeaua o descoperim împreună, vă promit.

Parteneri pe tot parcursul călătoriei ne vor fi domnii Cristian China-Birta şi Vlad Dulea, că na, nu le strică nici lor să mai înveţe câte ceva. 🙂

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*