20 Apr 2018

Latte art la un alt nivel – aparatul care desenează în spuma cafelei

Latte art este într-adevăr o artă, fiind și un moment-cheie în viața oricărui barista. Ai nevoie de multă răbdare, perseverență, îndemânare, dar mai ales pasiune pentru a putea realiza adevărate opere de artă într-o… ceașcă de cafea. Imaginația și creativitatea sunt un must-have pentru orice barista atunci când vrea să își impresioneze clienții.

Dezvoltarea acestui tip de artă a dus la includerea unor noi specialități de cafea creative în meniurile multor cafenele sau baruri, transformându-i pe barista în artiști ai cafelei, nu doar din punct de vedere al preparării cafelei, ci și al decorării.

De la primele modele, cele simple precum inima sau rosetta, latte art-ul a evoluat, iar magicienii cafelei au acum un ajutor de nădejde, ce îi ajută să creeze micuțele capodopere. Acest lucru se datorează unui aparat de vending care desenează în spuma cafelei, cu o precizie deosebită.

Acest aparat-minune poartă numele de The Ripple Maker și personalizează fiecare cafea cu texte sau imagini de inaltă calitate, în doar câteva secunde. Desenele sunt realizate din mici picături de cafea, care păstrează intactă calitatea și aroma cafelei.

 

Sursă video: www.youtube.com

Despre Alexandra Duica

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*