20 Apr 2018

Zațul de cafea – un ajutor de neprețuit

Cafeaua la ibric rămâne una dintre metodele preferate de preparare ale cafelei, fiind o metodă foarte apreciată și folosită având în vedere rapiditatea și ușurința cu care o putem prepara. Dar cu siguranță v-ați întrebat cel puțin o dată ce ați putea face cu zațul rămas pentru a nu-l mai arunca. Pe lângă beneficiile pe care le are această băutură și zațul poate avea multiple întrebuințări, cele de mai jos fiind doar câteva dintre ele.

Redă strălucirea părului brunet: Oferă părului tău strălucirea printr-o metodă foarte simplă. Fierbe zațul în apă, iar soluția concentrată obținută în urma strecurării zațului aplic-o pe păr și las-o să acționeze cel puțin 10 minute, după care, clătește cu apă călduță din abundență.

Scapă repede și ieftin de insecte: S-a dovedit că mirosul puternic de cafea este un bun repelent natural pentru insecte. Pentru a scăpa de ele nu trebuie decât să plasați mici grămăjoare de zaț în diferite locuri din casă sau grădină. Zațul nu afectează în niciun fel dezvoltarea plantelor, ci este chiar un bun îngrășământ, datorită mineralelor și azotului pe care îl conține.

Spune NU mirosurilor neplăcute: Într-un tifon, pune 1-2 linguri de zaț de cafea uscat și plasați acest săculeț oriunde simțiți mirosuri neplăcute. Vă poate ajuta, de asemenea, și pentru a desfunda scurgerea de la chiuvetă. Tot ce trebuie să faceți e să puneți în chiuvetă un amestec de 2 linguri de zaț cu 2 căni de apă fiartă și să îl lăsați să își facă efectul.

Zațul de cafea spune Adio celulitei: Folosește zilnic în timpul dușului, zațul de cafea împreună cu uleiul hidratant preferat, gelul de duș sau chiar zațul simplu pentru a-ți face un masaj delicat și eficient pentru o hidratare în profunzimea pielii. În acest fel, scapi de aspectul de coajă de portocală al pielii, dar o și tonifici. Nu uita însă, și de stilul de viață sănătos și de mișcarea zilnică.

Menține-ți bronzul din timpul verii: Fierbe zațul de cafea în apă, 2 linguri de zaț la o cană de apă, lasă amestecul să se răcească, aplică-l pe piele, lasă 10-15 minute să acționeze, apoi îndepărtează cu apă rece. Nu mai trebuie decât să folosești după, un ulei hidratant și să repeți acțiunea la fiecare duș. Astfel, bronzul tău va rămâne pentru mult timp fără a avea un aspect neplăcut sau neuniform!

Sursă foto și cover.

shutterstock-112058765

Despre Alexandra Duica

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*