20 Apr 2018

Cu un simplu vot puteți ajuta sistemul de sănătate din România

Am povestit de mai multe ori aici, pe blog, despre importanța consumului moderat de cafea pentru sănătatea fiecăruia dintre noi. Am vorbit despre cafea și despre beneficiile sale în numeroase articole tocmai pentru că e important să ne pese de sănătatea noastră și să știm ce avem de făcut în diverse cazuri.

Despre sănătate vorbim și astăzi și, dacă mă întrebați pe mine, cred c-ar trebui să vorbim mai des decât o facem. Chiar dacă în ultimul an situația sistemului de sănătate din România a fost prezentată pe larg în presă, tot mai este nevoie de oameni care să acționeze propriu-zis pentru o dezvoltare eficientă în domeniu.

Ca fapt, datele economice arată că în România cheltuielile anuale pentru sănătatea fiecărui român sunt de 814 euro, de trei ori mai mici decât media europeană.

Totodată 12% dintre români tind să nu consulte medicul pentru a-și trata problemele de sănătate, preferând să apeleze la automedicație sau la sfatul farmacistului, iar dintre cei care consultă totuși medicul, 51% așteaptă mai întâi să vadă care este evoluția stării lor de sănătate.

Aceasta se întâmplă deoarece sistemul nostru de sănătate este perceput, într-o proporție covârșitoare, ca fiind subfinanțat, ineficient, politizat și birocratizat. Cetățenii României trăiesc într-o stare de nemulțumire generalizată și neîncredere într-un sistem medical care nu poate oferi acces extins la facilități medicale și tratamente de calitate.

Pe acest fundal a apărut campania „Votez pentru Sănătate”, care își propune să reunească publicul larg, actorii din sistemul medical românesc și factorii de decizie într-o singură voce care să militeze pentru transformarea Sănătății într-o prioritate publică, un subiect permanent pe ordinea de zi.

Este nevoie ca Sănătatea să primească atenția cuvenită, să fie o investiție pe termen lung pentru toți românii, să fie o prioritate reală pentru statul român.

Fiecare dintre noi poate contribui foarte ușor la acest lucru, prin doar două clickuri simple: intrați pe site-ul http://votezpentrusanatate.ro/ și apăsați pe butonul „Votează”. Nu e nevoie să vă introduceți numele sau adresa de email, ci doar să votați. Atât de simplu.

În plus, dacă simțiți nevoia să vă implicați și mai mult în campanie o puteți face pe platforma Thunderclap. Acolo vă puteți loga cu pagina de Facebook pentru a susține campania „Votez pentru Sănătate”, urmând ca în data de 23 noiembrie pe pagina de Facebook a tuturor susținătorilor să apară mesajul campaniei, care poate fi de asemenea personalizat.

Mai jos aveți mai multe infografice pe tema sănătății în România:

infografic-votez-pentru-sanatate-1

infografic-votez-pentru-sanatate-3

infografic-votez-pentru-sanatate-1

infografic-votez-pentru-sanatate-6

Despre Alexandru Ion

Cred în puterea cafelei în orice situație, căci fără ea zilele mele n-ar mai fi la fel. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*