20 Apr 2018

A doua ceașcă de cafea are beneficii pentru sănătate

sursa foto: hamodia.com

sursa foto: hamodia.com

Un studiu amplu susține că persoanele care beau două-trei cești de cafea pe zi au un șanse mai reduse de a se confrunta cu diverse boli grave.

Rezultatele, publicate în revista medicală Circulation, au la bază date provenite de la trei mari studii care au analizat obiceiurile a peste 200.000 de oameni pe o perioadă de până la 30 de ani. Cercetătorii au descoperit ca băutorii moderați de cafea (cei care beau mai puțin de cinci cești pe zi) au avut un risc mai mic de a muri de boli cardiovasculare, diabet zaharat de tip 2 sau boli neurologice .

Oamenii de știință nu pot spune cu exactitate motivele pentru care cafeaua este atât de benefică pentru sănătate. O posibilă explicație ar putea fi faptul că anumiți compuși naturali din boabele de cafea ar ajuta la reducerea rezistenței la insulină și diminuarea inflamațiilor din organism.

Studiile anterioare au constatat ca substanțele din cafea poate ajuta, de asemenea, la creșterea rezistenței mentale și la îmbunătățirea memoriei. Însă pentru a profita cu adevărat de beneficiile acestei băuturi consumați cafea cu moderație și țineți dependența de cafeină sub control cu maxim 5 cești pe zi.

Alte studii au arătat că persoanele care consuma băuturi cu cafeină au reușit să își accelereze metabolismul de la 3 la 11%. Cafeină este una dintre substanțele care vă ajută să ardeți grăsimi, așa că pentru rezultate optime puteți bea o ceașcă de a cafea înainte de a merge la sală!

Despre Alexandru Ion

Cred în puterea cafelei în orice situație, căci fără ea zilele mele n-ar mai fi la fel. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*